Надежда Йорданова каза какво ще бъде следващото правителство

Според Йорданова партията й не може да се коалира с ГЕРБ в бъдеще

Надежда Йорданова каза какво ще бъде следващото правителство | StandartNews.com

Следващото правителство, ако такова бъде съставено след изборите, ще бъде коалиционно. В България няма толкова голяма политическа сила, която да получи възможност да управлява самостоятелно. Това каза пред Нова телевизия Надежда Йорданова, бивш правосъден министър и настоящ кандидат за депутат от "Демократична България" (ДБ).

В тази ситуация политиците трябва да проявят разум и смирение и да работят в името на функциониращи правителство и парламент, допълни Йорданова.

Тя обясни, че ДБ е предложила предизборна коалиция на „Продължаваме Промяната”, за да се реши още в началото на предизборната надпревара коя ще бъде първата политическа сила на кого ще бъде връчен мандатът. „Това е притегателна сила за избирателите. Но решението вече е ясно. То дава възможност на ДБ да заяви още по-ясно своята физиономия, цели и приоритети”, смята ексминистърът.

Според Йорданова партията й не може да се коалира с ГЕРБ в бъдеще. „Те пропуснаха много възможности. За съжаление все още не са изоставили старите корупционни практики. На този етап имаме коренни разлики”, коментира Йорданова.

Тя разгледа и работата на съда и прокуратурата. „В България 97% от внесените обвинителни актове приключват с осъдителни присъди. Проблемът, с който трябва да се справим, е в случаите, които не стигат до съда, разследват се твърде дълго, изобщо не се разследват или разследванията се прекратяват преждевременно”, обясни Надежда Йорданова.

Кандидат депутатката беше категорична, че институциите са по-важни от личностите. „Не бива едно или друго решение да бъде поставяно в залог спрямо определен човек”, смята Йорданова.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай