Мая Манолова се закани. Ще защити пенсионерите

Борисов лъга пенсионерите 12 години, Четворната коалиция продължи да ги лъже

Мая Манолова се закани. Ще защити пенсионерите | StandartNews.com

“Следващия вторник ще организираме протест срещу поредната измама на пенсионерите. Борисов ги лъга 12 години, сега Четворната коалиция продължи да ги лъже през последната година. С преизчислението през октомври отново ще излъжат пенсионерите.”

Това заяви Мая Манолова лидер на Изправи се България по време на посещението си във Велико Търново – на празника и на града и Ден на независимостта. Тя допълни, че преизчислението ще повиши доходите на едва една трета от пенсионерите и средното увеличение е 8.6%. Огромнатамаса няма да получат увеличение, нито ще получат хората със социална пенсия за инвалидност и социална пенсия за бедност, които са най-уязвимите. “Хората, които буквално си броят стотинките ще останат без никакво увеличение”, възмути се Манолова. Тя припомни, че и до сега гражданската платформа, която тя оглавява води делата на над 100 пенсионери срещу предишните измами на Четворната коалиция.

В деня на независимостта Мая Манолова се включи в голямото хоро, традиционно за празника, и посети Самоводската чаршия, където от 2020г насам подкрепя дребните занаятчии там при проблемите им с високите наеми и цени на консумативите при ниските обороти в пандемията и високите цени на тока в момента.

В града Манолова се срещна и с други собственици на малък бизнес и търговци от областта, които представиха проблема си с високите сметки и предупредиха, че предстоят фалити.

„Хората изнемогват, няма как да плащат с 60% по скъпа вода, газ, метан и всичко останало, затова през Закона за извънредната ситуация в енергийния и водния сектор ще отложим плащанията на всички битови сметки, докато не бъдат направени съответните реформи“ – така представи лидерът на Изправи се България спасителния план на формацията. Наред с кампанията Не плащай срещу високите цени на горивата, Изправи се България предвиждат таван на цената на бензина и дизела, с 1 лев надолу, до 2.50 лв. за литър, както и таван на цените на основни хранителни продукти от малката потребителска кошница. Повишаването на доходите и определяне на минимална работна заплата в размер на 1260 лв. също е сред основните приоритети на формацията. 

Във връзка с борбата с грабежа на монополистите, екипът на Манолова е бил организатор на редица протестни акции, сред които пред столичната Топлофикация заради надписани сметки с 20% ДДС вместо 9%ДДС, а също и в с.Караисен, област Велико Търново, където след увеличение на водата хората остават без водоподаване в продължение на два месеца. След протести, в които Изправи се България взимат активно участие водата към селото е възобновена, но са начислени служебно по 5 кубика за всеки за месеците без вода, като Манолова е категорична, че тези суми не трябва да се плащат. Кампанията Не плащай е предупреждение, че хората изнемогват от високите сметки и в случай, че държавата не предприеме необходимите мерки, ще се пристъпи към гражданско неподчинение и ефективни протести. От Изправи се България пък имат за задача да натиснат така институциите, че това не плащане да не се изрази в съдебни изпълнители и плащане на лихви.

На Деня на независимостта в града, Манолова отново призова за мирни преговори във връзка с войната в Украйна. „Настояваме българите да чуят всяка една от партиите и тези избори са шанс и възможност българският народ да спре партиите, които се опитват да ни вкарат във война“ – допълни още тя. 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Редакция
Коментирай