Мая Манолова разкри коя е основната битка на тези избори

Тя ще настоява за "данък богатство" за хората с над 200 000 лв. годишни доходи

Мая Манолова разкри коя е основната битка на тези избори | StandartNews.com

„Изправи се, България“ стои категорично зад мира и провеждането на мирни преговори за разрешаване на конфликта Русия-Украйна. Тази позиция ясно изрази лидерът на формацията в интервю за телевизия „България он ер“.

"Това, което се случва, е пътят към глобална катастрофа. Разширяването на войната ще води след себе си още смърт, загуби на човешки животи, разрушения, нестабилност в световен план. Това не е необходимо на никоя страна", заяви лидерът на „Изправи се, България“.

„Аз искам да видят, партиите, които подкрепят водене на война до победен край, дали са готови да изпратят своите синове“, допълни още Манолова.

Тя призова служебното правителство да излезе с позиция, както и всички партии, "за да знаят хората какво избират".

Манолова заяви, че ще настоява за въвеждането на "данък богатство" за хората с над 200 000 лв. годишни доходи.

"Кампанията "Не плащай" на "Изправи се, България!" е не, че хората просто не искат, а не могат да плащат 60% по-скъпо парно, дърва, спекулативните цени на бензин и дизел, метанът е 6 лв. Единственият начин да бъдат чути е чрез натиск. Институциите трябва да създадат регулации, достатъчно компенсации, за да защитят гражданите", каза Манолова.

По думите ѝ в момента работещите бедни плащат бензина на тези с джиповете. Изчисленията на партията ѝ показват, че през месеците юни, юли и август над 580 млн. лв. повече са платени за руски газ.

"Четворната коалиция даде на големите бензиностанции тези компенсации, които ги прибират спекулативно. Поредното преизчисление на пенсиите, което прави четворната коалиция, е третата поред измама на властта по отношение на пенсионерите – минимално увеличение ще получат 1/3 от пенсионерите. Хората с увреждания и с пенсията за инвалидност ще си останат с минималните пари. Това е геноцид над най-бедните", коментира Манолова

Лидерът на "Изправи се, България!" заяви също, че предвижда създаването на комисия по ревизията.

"Ще извадим на таблото на позора всички фирми, които изкараха стотици милиони от спекулативни сделки с ток, препродаваха руски газ с огромна надценка, които печелеха търговете за дървесина последните 8 месеца, замесени са интереси на всички големи партии, управлявали досега", добави Манолова.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай