Летифов разкри в какви разговори ще участва ДПС

В окопни войни не влизаме, каза зам.-председателят на Движението

Летифов разкри в какви разговори ще участва ДПС | StandartNews.com

Хората вярват на ДПС. ДПС се вижда като предвидим политически субект. Все повече се вижда необходимостта от ДПС във властта, за да се решават проблемите. Това заяви заместник-председателят на ДПС и водач на листата за Стара Загора Халил Летифов пред bTV.

„Последните две години изпаднахме в тежка политическа криза, която усилва останалите кризи. Когато ДПС е управлявало, е имало предвидимост и политическа стабилност. Имало е предвидима инвестиционна среда, бюджетът е бил стабилен“, добави той.

По думите му никой не може да управлява еднолично или самостоятелно.

„Трябва да имаме коалиционна култура, при това градивна, която не да задълбочава кризата, а да търси решение на проблемите на хората“, заяви Летифов.

Той допълни, че диалогът между партиите е задължителен.

В противен случай ще продължи още от същото - да чертаем окопите, безотговорно поведение и задълбочаване на политическата криза, категоричен е Летифов.

Бихме участвали във всички разговори, които могат да произведат изход от политическа и останалите кризи. Иначе, в окопната война на противопоставяне, не участваме, заяви Летифов на въпроса с кои политически сили ДПС ще разговаря в 49-тото Народно събрание.

Той заяви, че първото, което трябва да се направи, е да се пресече прогресивното обедняване, за да се създаде нормална среда, която да се върнат инвестициите, а след това да се работи за достигане на средноевропейските доходи.

В противен случай ще сме на опашката и занапред и няма да  чуваме дневния ред на хората, заяви Летифов.

По отношение на оценката за служебния кабинет Летифов заяви, че не е справедливо политиците да търсят кусурите на този кабинет при положение, че не създават работещо редовно правителство, което е тяхна отговорност.

Апелирам към гражданите да подходят разумно, отговорно, да подкрепят най-диалогичната партия и да гласуват с номер 13. Гарантираме, че тогава правителство ще има и то ще се заеме с решаването на проблемите на хората.

По отношение на философията на новия кабинет той заяви, че има нужда от политически решения, без да се изключва експертизата.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай