Кой ще е премиерът на Промяната? Говори човек на Кирил и Асен

Очакваме да излезем победители от тези избори и да създадем правителство, каза той

Кой ще е премиерът на Промяната? Говори човек на Кирил и Асен | StandartNews.com

Очакваме да излезем победители от тези избори и да създадем правителство, което дългосрочно да следва целите ни, заяви в предаването „Денят на живо” по НоваНюз Владимир Табутов от „Продължаваме Промяната”.

За социологическите проучвания, които подреждат ПП на второ място след ГЕРБ, Табутов каза, че и на предишния вот е било така.

„Най-силният ни коз е да сме сред хората и да дискутираме техните проблеми. Получаваме кураж от хората, с които разговаряме, за да довършим работата си”, каза Табутов.

Той обаче не посочи кой ще е кандидатът за премиер на „Продължаваме промяната”.

Що се отнася до отцепниците от ИТН, Табутов каза, че те са приети много добре в ПП. „Те се идентифицират с нашите принципи. Имахме национален съвет, при който гласувахме, как да приемем тези хора, които ни подкрепиха в доста важен момент”, каза Табутов.

ГЕРБ пък били със сигурност опонентът. „Не мисля, че биха били наш партньор в едно бъдещо правителство в този си формат”, каза Табутов.

Инфлацията и енергийната криза най-много плашат хората, смята още Табутов.

„Газовите доставки до голяма степен са налични. Договорът с Азербайджан беше увеличен като количества. Бяхме организирали да пристигнат 7 танкера. Но това представлява малка част от икономиката ни. Това, което имаме като налични газови ресурси, ще удовлетвори цялото потребление на домакинствата. За бизнеса нещата са малко по-тежки. Но това не засяга огромна част от нашата икономика”, каза кандидатът за депутат от ПП.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай