Карадайъ с голяма новина! Как се предава щафетата в ДПС?

ДПС създаде модела за приемственост в политиката, каза лидерът на Движението

Карадайъ с голяма новина! Как се предава щафетата в ДПС? | StandartNews.com

ДПС създаде модела за приемственост в правенето на политика. Това заяви лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ на предизборна среща в Руен. Той припомни, че ДПС се роди като партия от мъката и потъпканото достойнство на българските граждани, които станаха жертва на опитите за насилствена асимилация.

Ако в началото търсехме кадри, защото по-голямата образована част бе заминала за Турция, то във времето изградихме кадри. Смениха се поколения, припомни Карадайъ.

Моделът за приемственост в правенето на политика ни бе даден от д-р Ахмед Доган, създателят на ДПС, посочи Карадайъ.

Така в ДПС създадохме модел за предаване на щафетата между поколенията, каза Карадайъ. И подчерта: "Трябва да превърнем този модел в култура на приемственост, вътре в Движението за права и свободи".

Всички ние сме Движението за права и свободи и всеки един от нас еднакво има правото да бъде кандидат за различните органи вътре в партията. От друга страна всеки от нас има правото да бъде кандидат за различни изборни позиции, издигнати от ДПС, каза Карадайъ.

Трябва да създадем онази култура, която да направи така, че младите поколения да не търсят надежда за политическа кариера и реализация извън ДПС, посочи още Карадайъ.

Най-хубавото, че в Руен имаме няколко такива примера и единият от тях седи пред мене, каза Карадайъ, посочвайки кандидата за кмет на Руен Ахмед Мехмед.

Руен е добър пример. Един успешен кмет, по модела на Ахмед Доган, когато е на върха на постигнатото и има толкова изпълнени неща, че цяла България да завижда на Руен, предава щафетата, за да остане на върха, каза Карадайъ.

В ДПС нямаме нужда от личностно противопоставяне, категоричен бе Карадайъ.

Разделеното общество не може да просперира, днес имаме нужда от обединение. Конкуренцията трябва да е в идеите за решаване на проблемите на хората, посочи още Карадайъ.

Най-важното на тези избори е да изберем достойните кандидати за кметове на кметства, на общини, достойните общински съветници. Те са издигнати от ДПС Движението за права и свободи, и тях ще ги изберем с номер 57, призова Мустафа Карадайъ.

Европа говори за дигитален преход, за зелен преход, за зелена икономика. Всяко решение на кметската администрация трябва да води до по-висок жизнен стандарт, заяви социалният експерт на ДПС д-р Хасан Адемов. И допълни: "Високите доходи ще дойдат с привличането на инвеститори".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай