Сряда,

Изненада от Делян Добрев. Подаде ръка за кабинет на две партии

От: СТАНДАРТ -
26946
Изненада от Делян Добрев. Подаде ръка за кабинет на две партии
A
A
A

Острието на ГЕРБ Делян Добрев подаде ръка на две партии, предлагайки управление.

"Ние ще предложим на партиите в парламента, които са с евроатлантическа ориентация, да съставим заедно кабинет. Едната партия, която със сигурност можем да изключим, е "Възраждане", защото те заявяват, че са против еврото", каза пред бТВ Делян Добрев от ГЕРБ.

Според него след изборите трябва да се търси мнозинство за правителство с мандат поне от една година и ако няма мнозинство за такова, то "по-добре да се ходи на нови избори, защото правителство на малцинството е несериозно в тази ситуация".

"Броим "Продължаваме промяната" в евроатлантическите формации, но не знам кого от тях да ползваме в следващо правителство. Тяхното участие няма да е особено важно в тези разговори, защото очаквам да бъдат четвърта политическа сила. ДПС е евроатлантическа партия. И с тях ще разговаряме, и с "Демократична България" ще разговаряме. Всъщност надеждата ни е в "Демократична България". Или поне моята", подчерта представителят на ГЕРБ.

По думите му "Има такъв народ" също е евроатлантическа партия, но не се нае да прогнозира дали формацията на Слави Трифонов ще влезе в парламента.

Добрев добави, че е важно широко коалиционно правителство, което да включва няколко евроатлантически формации.

От "Демократична България", а и от "Продължаваме промяната", вече нееднократно заявиха, че за тях не е възможна коалиция с ГЕРБ, същото посочиха преди дни и от ИТН.

На събранието на ГЕРБ С Манфред Вечер лично лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов видя четворна управленска коалиция - с Демократична България и ДСП. Четвъртата партия не бе назована от него и поводи хипотези дали има предвид ПП или коалиционната на ГЕРБ - СДС.

Малко по-късно обаче Томислав Дончев изключи ДПС от възможностите за коалиция на ГЕРБ. Сега Делян Добрев заложи на Движението като сигурен и желан партньор в бъдещо управление.


Всички новини от категория Избори.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com