Горещи данни! Това ли е следващият кмет на София

Резултати от социологическо проучване

Горещи данни! Това ли е следващият кмет на София | StandartNews.com

На пресконференция директорът на Центъра за анализи и маркетинг Юлий Павлов представи резултатите от социологическо проучване "Електорални нагласи в София на старта на предизборната кампания", предаде Novini.bg.

Проучването е проведено от 30 септември до 3 октомври. Ввъзложено и финансирано от Центъра за анализи и маркетинг. Извадката е от 1003 пълнолетни граждани.

Според данните от кандидатите за кмет на София Васил Терзиев (кандидат на "Обединени за София") е с най-високо доверие, следван от Антон Хекимян (ГЕРБ - СДС), Ваня Григорова (БСП и "Обединена Левица"), Вили Лилков (Местна коалиция КОД), Ивайло Вълчев ("Има такъв народ"), съобщи Павлов. Доверието обаче не означава непременно намерение за гласуване, добави той.

В сравнение с юли месец Васил Терзиев си държи резултата. т.е. кампанията за омаскаряване, че роднините му са членове на Държавна сигурност, не дава резултат, отбеляза социологът.

Над 90% е вероятността да има балотаж между Васил Терзиев и Антон Хекимян, като 90% е вероятността на балотажа да спечели Васил Терзиев. Данните от проучването прогнизират победа на Васил Терзиев на балотажа с 58% срещу 42% за Антон Хекимян, обяви Юлий Павлов.

Проучването е проведено от 30 септември до 3 октомври. Възложено е, финансирано и реализирано от Центъра за анализи и маркетинг. Извадката е от 1003-ма пълнолетни граждани в София. Използван е методът на двустепенна гнездова извадка с вероятност, пропорционална на размера на гнездата, пряко стандартизирано интервю "лице в лице".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай