ГЕРБ-СДС е първа, но Борисов мълчи. Защо е недоволен?

Коалицията още не е дала пресконференция

ГЕРБ-СДС е първа, но Борисов мълчи. Защо е недоволен? | StandartNews.com

Според последните данни от преброяването на бюлетините, коалицията ГЕРБ-СДС е спечелила най-много гласове и е първа на изборите от 2 април 2023 г. Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов обаче не бил доволен от представянето на партията. Това съобщи Lupa.bg, като се позова на свои източници в партията. Борисов се надявал, че коалицията им със СДС ще има поне с 5% по-висок резултат от този на ПП-ДБ. Няколко дни преди вота Борисов заяви пред актива на партията, че очаква "разгромяваща победа".

Последните данни на ЦИК днес късно следобед сочат, че при обработени 100% от протоколите битката за 49-ия парламент печели коалицията ГЕРБ-СДС - тя събира 26,51 на сто от гласовете, а "Продължаваме промяната" - "Демократична България" - 24,54%. Така резултатът от двете коалиции е почти 2% - недостатъчно според лидера на ГЕРБ.

Борисов бил недоволен от представянето на партията в София, където "харвардците" печелят категорично с почти 40%, и в Пловдив, където резултата е 31,43% срещу 27,01% в полза на ПП-ДБ. В последните 2 седмици от кампанията, Борисов обиколи почти цялата държава, където се срещна с хиляди симпатизанти в препълнени зали. "На практика Бойко сам си спечели изборите - той изнесе цялата кампания", коментират хора от щаба на ГЕРБ.

Все още от ГЕРБ-СДС не са дали пресконференция, въпреки победата си. Очаква се това да се случи утре по обяд. Вероятно тогава ще научим какво е очаквал лидерът на ГЕРБ и какво ще предприеме коалицията оттук нататък.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай