Филип Станев нажежи любопитството. Проговори за Лена и ГЕРБ

Къде в пъзела е Мая Манолова?

Филип Станев нажежи любопитството. Проговори за Лена и ГЕРБ | StandartNews.com

Филип Станев, един от сценаристите на Слави Трифонов и основна фигура в ИТН, проговори пред Нова телевизия за песента за Лена Бориславова и за отношението на партията му към ГЕРБ.

Песента за Лена е силно надценен, като обществена реакция, не особено висококачествен творчески продукт. Това заяви в ефира на Нова телевизия сценаристът Филип Станев, кандидат за депутат от листата на партия ИТН.

„Той е кавър версия на песента на фолк певицата Петра. Тази песен беше направена като шега с Мая Манолова през 2013 година. Тогава обществото не реагира. Песента за Лена е плод на художествената фантазия на българския народ. Част от този народ може би са част от хората, които обичат да пишат песни“, обясни кандидатът за депутат.

Той не отговори дали екипът на Слави наистина е измислил сам песента за Лена.

„Бяга се от отговорност, когато не желаеш да понесеш такава“, призна си той. По думите му в момента той говори с много тънка ирония и реално ИТН не бяга от отговорност.

Станев заяви, че за него лъжата е неприемлив инструмент за един политик.

„Не мога да лъжа и това ми е било проблем в целия мой 50-годишен живот. Лъжецът си е лъжец без значение дали е политик, музикант или певец. Ако той е такъв, си е такъв“, отсече той.

„Влизането в парламента, така както е разписан изборният закон, е отговорност. Мисля и съм убеден, че трябва отново да бъда в парламента. Има работа за довършване“, каза той.

Според него има много голям шанс ИТН да бъде част от новия парламент.

„Слави Трифонов много хора питат дали ще бъде депутат. Ще помоля от чистото си сърце, да задавате тези въпроси към него, не към мен. Г-н Трифонов е кандидат, също водач на две листи на ИТН и цялата отговорност, която той носи от преди създаването на партията, я носи и до днес“, обясни творецът.

„Няма да мога да гледам себе си в огледалото, ако допусна да има втори Кирил Симеонов. Няма повече да дам път на човек, който ще постъпи по подобен начин – без значение дали се казва Кирил Симеонов, Радостин Василев или някой от другите отцепили се“, каза Станев, коментирайки поредният присъединил се към ПП през 47-то НС.

Той припомни с какви материални облаги са били блазнени вече бившите депутати от ИТН.

На въпрос дали ИТН би се коалирала с ГЕРБ, Станев отвърна:

„Нека да оставим изборите да се случат и да видим каква ще е конфигурацията в този парламент. Начертахме толкова много червени линии всички политици, които се превърнаха в тотална неприемливост. Забравихме да взимаме решения за проблеми, които мъчат сънародниците ни“, смята той.

Според него червените линии трябва вече да спрат и това ще е един от основните приоритети на ИТН.

„На България спешно й трябва работещ парламент, който да излъчи редовно правителство. Държавата не функционира както трябва. ГЕРБ е всичко онова, което може да бъде събрано в черно кръгче, което показваше лоши практики през годините. Вместо да ги изчегъртат обаче, се начертаха червени линии около тях и не се случи нищо. Затова сега страдаме“, смята още сценаристът.

Той призна, че няма да каже с кого би се коалирала ИТН. Станев изрази увереност, че референдумът за президентска република ще е успешен.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай