ДПС с план за общините, отпушва парите от Брюксел

Големият проблемът е липсата на експертиза в централната изпълнителна власт, каза Карадайъ

ДПС с план за общините, отпушва парите от Брюксел | StandartNews.com

В общините в Смолянско има разписани проекти за десетки милиони левове, които не могат да се реализират, защото няма нито План за възстановяване и устойчивост, нито оперативни програми. В Брюксел има заделени 60 милиарда за България, но те стоят на трупчета и няма кой да ги вземе заради некадърно управление. Това заяви председателят на ДПС Мустафа Карадайъ на предизборна среща в Рудозем.

Големият проблемът е липсата на експертиза в централната изпълнителна власт. Докато ДПС участваше в управлението, написахме програмите за двата програмни периода и парите стигнаха до хората и бизнеса, имаше инвестиции, имаше стабилни доходи и работни места. След това дойде моделът на ГЕРБ – с разделението и омразата, после „Промяната” продължи този модел и то в по-лоша форма.  И сега сме в поредица от кризи с шапката върху тях - политическата, добави лидерът на Движението.

„За да дойде финансирането на проектите, които кметовете са разработили и за да стигнат парите до хората, трябва да направим само едно нещо -  да докараме майсторите във властта. Дойде времето да спрем с лъжите и лицемерието, а да се възстанови нормалността в политиката, диалогът между партиите и институциите и да се създаде стабилно правителство, което да решава проблемите на хората.

Само политическата стабилност може да е предпоставка за решаването на останалите кризи“, заяви Карадайъ и добави:

„Когато има политическа стабилност, има сигурност на законодателството, започват да идват инвестиции. Тогава има сигурност за работните места, оставаме в България и така ще решим демографския проблем.”.

Карадайъ подчерта, че проблемите на хората не могат да се решат с нови избори.

С вота се делегират определени отговорности на политиците да седнат и да намерят общо решение за излизане от кризите, а не да чертаят разделителни линии, каза още Карадайъ.

Той заяви, че „е дошло време и Смолян да сме номер 1 и ДПС да е първа политическа сила“. Ще имаме един опитен и един млад депутат от региона в парламента, прогнозира Карадайъ.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай