ДПС-Бургас: Ще имаме министри от региона

Листата на движението бе представена в Айтос

ДПС-Бургас: Ще имаме министри от региона | StandartNews.com

Силни и обединени Движението за права и свободи в Бургаска областтръгна към 48-ото Народно събрание. Партията откри кампанията в Айтос, като събра елита си в региона и показа, че е по-сплотена отвсякога.

На събитието бе представена цялата листа, която се състои от 28 народни представители. Тя се състои от млади, но в същото време опитни хора, всеки един експерт в своята област. С този силен отбор ДПС даде заявка за още по-добър резултат от последните парламентарни избори през ноември 2021 г., когато реализира историческия трети мандат. Този път не само ще изпратим 4-и депутат, но дори ще сме във властта и ще имаме и министри от Бургас, заявиха категорично те.

За откриването на кампанията дойдоха бившите депутати Несрин Узун, Дурхан Мустафа и Юсеин Джемил, районният мюфтия Селятин Мухарем, основателят на ДПС в област Бургас Сабри Мехмедали, кметът на община Руен Исмаил Осман, който е член на областното оперативно бюро, както и член на изборния щаб, Февзи Хасан – бивш областен лидер на партията, бизнесмени и общественици от региона, предаде "Флагман".

Началото даде настоящият лидер Ахмед Сюлейман, който също е част от листата на партията за 48 НС.

Сюлейман изтъкна, че на последните избори е било сформирано едно безпринципно правителство – с най-леви, най-десни, центристки, най-крайни и новопоявили се партии на хоризонта. Но идеята е ила само да консумират властта.

„Тази коалиция не беше създадена да решава проблемите и да изведе страната от кризите. Без ДПС не може да се сформира стабилен кабинет. Дойде време да участваме във властта, за да изпълним програмата си. Листата ни, чийто водач е Севим Али, се състои с кандидати само от нашия регион, все млади хора, които са се доказали със своите качества“, каза Сюлейман.

Обръщайки се към всички поименно, започна речта на водача Севим Али. Той е един от активните политици в ДПС не само в Бургаска област, но и на национално ниво. Севим Али припомни думите на лидера на партията Мустафа Карадайъ, който след изборите през ноемри 2021 г. похвали структурата в Бургас, че постигнал феноменален, исторически резултат.

„Сега тръгваме по-уверени отвсякога – силни и обединени с отбора зад мен, който постигнахме този резултат. Осъзнаваме огромната отговорност, която поемаме, аз като водач и моите колеги от 1 до 28 позиция в листата - пред очакванията на негово величество избирателя на ДПС, които имат проблеми и чакат своето решение, отговорност към младото поколение, което е бъдещето на България, да останат да живеят и се развият тук, отговорност към възрастните, те изградиха България – затова да им осигурим достойни старини. Уверявам ви, че този екип, който виждате зад мен, е най-добрият представител на нашата общественост. Това са умни, образовани хора, които познават населените места, проблемите и знаят решението им. Това, което ни е необходимо, е инструментът – това е властта. Тази власт е необходима и за България, защото ДПС е единствената партия, която не дели хората“, каза Севим Али.

Той увери, че не само депутатите, но целият актив на партията ще работи за реализирането на програмите, за да може да има съвременна инфраструктура. Али отново призова за премахване на червените разделителни линии между партиите, които да се обединят в името на българските граждани.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай