Човек на Янев проговори за ВМРО. Ще има ли коалиция?

Георги Самандов е убеден, че "Български възход" ще мине 4-процентната бариера

Човек на Янев проговори за ВМРО. Ще има ли коалиция? | StandartNews.com

ВМРО спира разговорите за общо явяване на изборите за парламент на 2 април с партията на Стефан Янев "Български възход".

"Ние винаги сме били за диалога и за разговорите. За това, че разговаряме с дадени партии и организации, и те мислят, че това са преговори - това е техен проблем. И тук искам да направя една бележка към "Галъп", която си позволи заедно да ни върже, при положение, че ние сме регистрирани като различни партии, които ще участват на изборите на 2 април. Такава коалиция е невъзможна да се случи, така че "Български възход" е направил своя избор да се яви сам", каза Георги Самандов от "Български възход".

Той призна, че е имало разговори с ВМРО, но не са били за явяване в коалиция.

"Коалициите се правят след изборите. Отиваме абсолютно самостоятелно на изборите. Тази дъвка при нас не спира - първо беше НДСВ, после беше ВМРО, самият факт, че се позволява такова третиране, е заблуждаващо и подвеждащо. Имаме допирни точки с повечето политически партии, защото целта на всички е българският народ да живее по-добре", допълни Самандов в ефира на Bulgaria ON AIR.

И не скри, че е убеден, че ще минат 4-процентната бариера.

"Хората имат нужда от сигурност и от правителство. Да не забравяме, че на 200 км от нас се води война и тази безкрайна игра на избори не може да продължава. Ние се отказахме да влезем в калните компроматни пиар борби, които се водеха в изтеклия парламент. Говорехме малко, но когато го правихме, го правихме конструктивно. Но съм горд с това, че успяхме да направим промени в Закона за енергетиката. Нито един цялостен закон не успя да се преразгледа основно. Единственото, с което се занимаваше Народното събрание, е генериране на скандали и хартиена бюлетина", подчерта политическият представител.

Георги Самандов припомни, че те поддържат машинния вот.

"Ние гласувахме против "хартиената коалиция". Това, което се случва в момента в ЦИК, е, че се политизира зверски това, което генерира Народното събрание. Скандалът се вдига на ново ниво. Аз съм за това да има прозрачност на целия вот. ЦИК е орган, който е автономен", добави той и призова българите да излязат и да гласуват.

Попитан кой е виновен за високата цена на газа в Чирен: "Този, който е нагнетява. Имаше редовно управление, което взимаше редица спорни решения. Но е важно какво правим оттук натам. Този газ не може да поевтинява, той трябва да бъде вкаран разумно в микса. Когато се въведе повече конкуренция, тогава ще имаме по-ниски цени."

И според него компенсацията трябва да почива на ясна методика.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай