Човек на Янев каза каква отчетност искат от главния прокурор

В лицето на Стефан Янев всички видяхме държавник, който съумя да управлява държавата по един спокоен начин

Човек на Янев каза каква отчетност искат от главния прокурор | StandartNews.com

Механизъм за разследване на главния прокурор трябва да има. Въпросът е кое ще бъде най-доброто решение за това и да направим така, че да няма възможност за политическо въздействие върху тези процеси, заяви пред НоваНюз кандидатът за депутат от “Български възход” в листата на 25-и МИР Ангела Николова.

"Решението да се включа в кампанията не беше трудно. По-скоро беше много отговорно", коментира тя въпроса защо е решила да избере партията на Стефан Янев за участие в изборите.

„В лицето на Стефан Янев всички видяхме държавник, който съумя да управлява държавата по един спокоен начин – без излишни скандали и разделение на обществото. Според мен той е политик, който наистина може да оглави държавата. Обединили сме се около общи идеи и ценности. Една от причините, да се включа в редиците на партията е борбата с демографската криза”, посочи тя.

Тя коментира и предложението да се промени формата на държавното управление от парламентарна на президентска република. „Този въпрос трябва да бъде поставен задължително на обществен дебат и обсъждане. Трябва да се направи задълбочен анализи и да се прецизира тази толкова сериозна правна промяна. но на фона на множеството кризи, пред които сме изправени, от „Български възход” смятаме, че този въпрос е излишно дебатиран и трябва да се обсъди, когато ситуацията се успокои”.

Според Николова в последната година и половина сме станали свидетели на една задълбочаваща се политическа криза. „Липсата на редовно правителство и на устойчив кабинет създава ситуация, при която тепърва може да се получи конституционна криза.  Ако не успеем да сформираме редовно правителство и то да излъчи кандидатите за ВСС от парламентарната квота, със сигурност може да се стигне до конституционна криза, в която един конституционно организиран орган пречи на друг да извършва своята дейност”, подчерта тя.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай