Хаджигенов с остро предупреждение, какво ни чака

Коментар и на юриста Росен Карадимов

Хаджигенов с остро предупреждение, какво ни чака | StandartNews.com

България отново ще отиде на предсрочен вот. Това мнение изрази в електоралното студио на Нова адвокатът Николай Хаджигенов.

„Нещо като правителство имахме доскоро. Ако забъркаме отново същия микс, може да се получи нещо такова, но това няма да е кабинет. По-скоро ще отидем отново на избори. Това е обективната истина. Ако не се направи това, което трябва по определен начин с определени хора, резултатът ще е поредица от избори”, поясни той.

Юристът Росен Карадимов  пък смята, че ще бъде съставено правителство.

„Безспорен факт е, че ГЕРБ печелят изборите. Победата им беше очаквана. Това е резултат на изключително адекватна позиция в опозиция. Не се е случвало такова нещо в съвременната ни история – да бъдеш в опозиция година и половина и да се върнеш. Смятам, че на ГЕРБ е политическата отговорност да предложи политическата конструкция. Една от тенденциите, които виждаме, е, че се връща доверието в системните партии. Хипотетично ГЕРБ, ДПС и БСП имат около 130 мандата, а с ДБ те стигат почти конституционно мнозинство.Това е показателно за пътя, по който вървим и желанието на българина за стабилност. Мисля, че правителство ще бъде съставено. Смятам, че ГЕРБ имат достатъчно механизми и воля това да стане”, коментира той.

ВИЖ ОЩЕ: ГЕРБ се събира. Голяма интрига около Борисов

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай