Бойко Рашков скрои шапка на ГЕРБ за изборите

Има време до вота да се реши коя политическа сила ще бъде първа

Бойко Рашков скрои шапка на ГЕРБ за изборите | StandartNews.com

Твърде рано е за прогнози и ГЕРБ няма да са първа политическа сила на изборите - така бившият вътрешен министър, а сега водач на листата на "Продължаваме промяната" (ПП) в Перник Бойко Рашков коментира най-новото изследване на социологическа агенция „Тренд”, според което ГЕРБ води пред ПП с 5%.

„Пресилени са мрачните прогнози за започващата предизборна кампания. Политическият сезон ще протече нормално и не споделям опасенията, че ще има някакво ожесточение. Няма място за песимизъм. Българските избиратели имат пред себе си една перспективна партия, способна да се грижи за избирателите и да подобри стандарта им на живот”, каза още Рашков пред Нова телевизия.

Според него кризисните моменти напоследък са спомогнали за избледняването на някои проблеми, с които властимащите са се занимавали сериозно в двата служебни кабинета миналата година.

Рашков отново подчерта, че са нужни сериозни промени в Закона за КПКОНПИ. „Комисията трябва да се включи в антикорупционната дейност. Досега, тъй като съставът й беше избран от ГЕРБ и ДПС, тя услужливо не извършваше проверки спрямо високопоставени лица”, коментира още бившият вътрешен министър.

Той бе категоричен, че ако ПП успее да състави правителство след изборите на 2 октомври, ще продължи работата си по това „да се възстанови контролът върху всички структури на граничните пунктове”.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай