Събота,

Бомба с пенсиите гърми след изборите. Разкритие на Хасан Адемов

От: СТАНДАРТ -
114675
Бомба с пенсиите гърми след изборите. Разкритие на Хасан Адемов
A
A
A

Бомба със закъснител е заложена в преизчислението на пенсиите. Тя ще гръмне седмица след изборите на 2 октомври. Разкритието направи социалният експерт на ДПС д-р Хасан Адемов в Плевен.

Инфлацията изпреварва ръста на доходите. И това е един от сериозните проблеми. Другият е свързан с пенсиите, каза д-р Адемов. Той припомни как експертите на ДПС осигуриха по по 120 лв. добавка за всеки пенсионер в края на миналата година.

Сега управляващите твърдят, че са повишили пенсиите. Само че, бомбата, която ще гръмне една седмица след изборите, е т. нар преизчисляване. Очакването е всички пенсионери да получат увеличение. Но истината е, че само 1/3 от тях ще го имат, разкри д-р Хасан Адемов.

Освен това, увеличението от 1 юли според управляващите е от преизпълнение, но ако догодина няма преизпълнение, откъде ще дойдат парите за пенсии. Необходими са близо 4 милиарда. Ще повишават данъци ли? Казват не! Ще вземат заеми ли?! Дефицит с какво се попълва, попита експертът на ДПС. И заяви: "Ние от ДПС имаме отговор на тези въпроси. Първо - решаване на въпроса с политическата криза, защото това е кризата на кризите. Ново управление с антикризисна програма, в което да има експертиза. Без мнозинство с антикризисна промяна трудно може да бъде решен този въпрос.".

Досегашните управляващи твърдят, че инфлацията в България е привнесена отвън. Но статистиката казва друго. Инфлацията в ЕС е 8%, а според официалните данни у нас е 17,3%. Но при храните, които всички пазаруваме - месо, олио и т.н., инфлацията е 40%. Това си е чисто български феномен, заради нерешените проблеми. Това заяви социалният експерт на ДПС д-р Хасан Адемов на предизборна среща в Плевен.

Без сигурно управление и сигурно политическо мнозинство в НС, няма как да има национална и регионална сигурност, продоволствена сигурност, няма как да има сигурност за нашите деца, категоричен бе д-р Адемов.

Ние очакваме вашата мощна подкрепа. За да може ДПС да елиминира разделителните линии в нашето общество, за да седнем на една маса и да решаваме проблемите, заключи той.


Всички новини от категория Избори.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com