Бабикян изскочи от листите. Ето за коя партия ще играе

Изненада привържениците си

Бабикян изскочи от листите. Ето за коя партия ще играе | StandartNews.com

Един от бащите на Отровното трио – пиар експертът Арман Бабикян, ще играе на изборите за чужда партия, а не от собственото си движение „Ние идваме”. Той се кандидатира от „Продължаваме промяната” в Пловдив.

Листите на коалицията между "Продължаваме промяната" и ДБ за Пловдив са на практика готови, съобщи "Марица".

Отдавна е ясно, че бившият шеф на парламента Никола Минчев ще води в Пловдив град. Второто място е за ДСБ, като най-вероятно ще го заеме бившият областен управител Йордан Иванов. Трети и четвърти се очаква да бъдат познати лица от "Промяната" - професор Христо Даскалов и Венцислава Любенова.

Голямата изненада е петата позиция, дадена на Арман Бабикян. Прочутият протестър идва от квотата на ПП. Явно включването му е част от политиката за приобщаване на граждански движения към коалицията.

 Шестата позиция е за "Да! България". Почти сигурно ще я заеме издателят Манол Пейков. Това са на практика избираемите места, въпреки че демократичната коалиция си постави за цел пет мандата от Пловдив-град.

Росен Костурков от "Промяната" ще води в Пловдив-област. Втори ще е човек на "Зелените", като се очаква всеки момент решението на ръководството. Фаворит за третото място е юристът Стою Стоев от ПП, депутат в последните два парламента.

Окончателните листи трябва да бъдат утвърдени всеки момент от коалиционните партньори.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай