Вторник,

Асен Василев обеща свинско със зеле за всички

От: СТАНДАРТ -
4986
Асен Василев обеща свинско със зеле за всички
A
A
A

Свинско със зеле за всички българи е последното обещание на бившия финансов министър Асен Василев.

По времето на ГЕРБ имаше свинско със зеле, но свинското беше само за приближените фирми до ГЕРБ, а зелето за българския народ. Това, което ние правим през социалните бюджети, е да има и свинско, и зеле за всички българи, обясни съпредседателят на "Продължаваме промяната".

Василев приписа на "Продължаваме промяната" куп социални заслуги, издействани от опозицията по време на управлението на ПП.

Радвам се, че след като обявиха нашата финансова програма за пагубна, колегите от ГЕРБ все пак припознаха, че трябва да има социален елемент в бюджета и са го заложили в тяхната програма, каза Василев, който коментира представената по-рано от ГЕРБ предизборна програма.

"Това, което ние направихме през последната година с бюджета и актуализацията му, позволи да се увеличат значително пенсиите, повече за една година, отколкото за 12, да се направи една широка социална програма насочена към младите семейства - с безплатни детски градини, данъчни облекчения, увеличение на майчинските, безплатни учебници, допълнителни средства за децата и не на последно място се увеличиха заплатите на учители, лекари, полицаи, армия. Като цяло инвестирахме в българските граждани", каза Василев, присвоявайки си предложенията на опозицията.

"Това, което сме заложили в програмата за следващите 4 години, е да продължим тази социална насоченост в бюджетите. Това ще позволи да има ръст на икономиката и така ще може да се удвоят пенсиите, минималната работна заплата ще може да стане 50% от средната и да продължи да расте. Не на последно място залагаме в програмата на много сериозни антикорупционни мерки", заяви още Василев.


Всички новини от категория Избори.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com