Радев в Кърджали: Време е за коалиция

Всички изгледи са, че управление ще има без партиите на статуквото, каза президентът

Радев в Кърджали: Време е за коалиция | StandartNews.com

Всички изгледи са, че управление ще има без партиите на статуквото. Това каза пред журналисти президентът Румен Радев при посещението си в Кърджали, предаде Агенция „Фокус“.

„Ситуацията в страната може да се промени само по един начин. Когато нашите политически партии осъзнаят, че трябва да има диалог и компромис. Трябва да има общ поглед, насочен към бъдещето на България, а не към тяснопартийните интереси. Тогава ще имаме правителство. При по-предишния парламент дори нямаше желание за диалог. В последния парламент диалогът се случи, но се опита с управление на малцинството. Това няма как да се случи в парламент с 240 души. Вече е време за коалиция, която да осъзнае своя дълг," каза още Румен Радев.

Той изрази надежда, че ролята на общия диалог би довела до успех след следващите предсрочни парламентарни избори. Според Радев формацията на Петков и Василев "ще донесе раздвижване" на политическата сцена.

Държавният глава посочи, че ако новата политическа формация на бившите министри Петков и Василев успее да изиграе ролята на компромиса и диалога, ще се стигне до успех.„В продължение на два парламента имаме стагнация и безизходна ситуация, която се повтаря. Няма да се получи спойка, ако няма нов начин на мислене и осъзнаване на отговорността на партиите пред българския народ. Не една партия трябва да бъде спойката“, допълни Радев.

Президентът коментира и регистрацията на БСП за изборите за нов държавен глава. Това било ясен знак, че социалистите ще застанат зад него.

Радев отговори и на въпроси относно купуването на гласове.

"Купуването на гласове е позорно явление. Не може страна от ЕС да допуска това. Аз се надявам МВР и службите да излязат на брифинг и да разяснят механизмите, по които това се е случило на предишните избори", каза той, цитиран от Нова тв.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай