Христо Иванов с уникална мисия. Каза как ще се разпределя властта

Ето отношението на "Демократична България" към Кирил Петков

Христо Иванов с уникална мисия. Каза как ще се разпределя властта | StandartNews.com

Нашият важен приоритет е "Демократична България" да намери начина да изпълни своята уникална мисия в българската политика - да фокусираме противопоставянето срещу всяка свръхконцентрация на власт, да вървим към това да се изгради демократично мнозинство в следващия парламент, което е около това властта да е така разпределена, че никой да няма твърде голяма сила. Това заяви в сутрешния блок на БНТ "Денят започва" съпредседателят на "Демократична България" Христо Иванов.

"Ситуацията е сложна, обсъждаме различни варианти, когато имаме готовност, ще обявим решения. Важното е друго - "Демократична България" е може би една от малкото формации, които на практика показват модела на коалициите, че се взимат колективни решения от органите, които са ясни по своя състав", каза Иванов.

По думите му трябва да се избегне ролята на кандидат-спасителите, които да заместят Бойко, Царя, Доган, в това да концентрират много власт в себе си и след това да я превърнат в корупция.

Гледаме с позитивно отношение към "Продължаваме промяната", каза Христо Иванов. Той изрази надежда, че формацията ще мобилизира допълнителни избиратели в полза на промяната. Тепърва им предстои да се структурират като програма и лица, каза съпредседателят на "Демократична България".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай