ИТН обновява редиците. Ще разговаря ли с Кирил Петков?

Днес изтича крайният срок за номинациите за листите на партията на Слави Трифонов

ИТН обновява редиците. Ще разговаря ли с Кирил Петков? | StandartNews.com

Ще има обновяване на редиците в "Има такъв народ". Това съобщи Виктория Василева, главен секретар на "Има такъв народ", в интервю за БНТ. Днес изтича крайният срок за номинациите за листите на партията на Слави Трифонов.

Василева коментира новия политически проект на Кирил Петков и Асен Василев и възможността за разговори с „Продължаваме промяната”

"Намирам прилики и разлики между Петков и Василев и арт инсталациите на Кристо и Жан-Клод. За разлика от арт инсталацията на Кристо, където знаем какво представлява сградата, която той опакова, при новата коалиция засега виждаме само опаковката. Но не виждаме съдържанието на тази нова формация. Нека да видим техните приоритети, за да видим по кои можем да видим диалог", обясни Виктория Василева.

Ще ми се да спрем вече да обсъждаме темата "Петър Илиев", защото този казус е от времето преди ние да работим с господин Илиев, ние ползваме страшно много хора, които стоят зад кадър и не са в листи.”, коментира Василева.

По думите ѝ с ГЕРБ и ДПС разговор не би могло да има.

"Няма как да имаме допирни точки. Очевидно от наша страна има желание за диалог извън тези две партии, ние сме открити. Компромисите, които ще бъдат необходими, ще бъдат направени. Продължаваме да настояваме, че е важна политиката. Ако зад нас стояха олигархични интереси - щеше да има правителство", допълни Виктория Василева.

Според нея ще е по-опасно да няма правителство, тъй като има тежки проблеми, които се нуждаят от редовен кабинет. Виктория Василева изрази категоричност, че от "Има такъв народ" са последователни за подкрепата към Румен Радев.

Тя подчерта, че проблемите в енергетиката са заложени от десетилетие и са "замитани под килима".

"Ваксинирането трябва да е собствено решение, което да не бъде взето под натиск", каза още Виктория Василева.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай