Герджиков гневен на Кацаров. Иска възстановяване на НОЩ

Отменете зеления сертификат, зове кандидатът за президент

Герджиков гневен на Кацаров. Иска възстановяване на НОЩ | StandartNews.com

Отмяна на зелените сертификати за достъп до различни места, поиска кандидатът за президент проф. Анастас Герджиков. Той излезе с остра позиция срещу новите Ковид-мерки, въведени от здравния министър Стойчо Кацаров.

Сертификатът влиза в сила от утре.

„Изискването за зелен сертификат е възможно само при висока степен за ваксиниране. Правителството, назначено от Румен Радев, не направи нищо за шест месеца за повишаване процента на ваксинирани и тази заповед изглежда сякаш е за друга държава. Заповедта на здравния министър означава, че цели сектори на икономиката утре ще спрат работа", възмути се професорът.

Още по-лошо е, че от утре лекарите и здравните работници, които нямат сертификат, не могат да работят. Оставаме без лекари, отсече Анастас Герджиков.

"Призовавам министър Кацаров да отмени заповедта си или да отложи влизането ѝ в сила. Призовавам и г-н Радев за възстановаване работата на Националния оперативен щаб, защото очевидно изпълнителната власт не се справя със здравната криза”, каза проф. Герджиков в Пазарджик, където е заедно с кандидата за вицепрезидент.

„Бездействието на властта е престъпно, струва човешки животи и ще остави без доходи в най-тежките зимни месеци хиляди българи“, коментира още проф. Герджиков.

Кандидат-президентската двойка се срещна с кмета на община Пазарджик Тодор Попов, водача на листата ГЕРБ-СДС за района - Екатерина Захариева и кандидати за народни представители.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай