Tрадиционни за сезона вкусове на есенния Фермерски пазар „ОТ БГ“ в Габрово

BILLA ще бъде домакин на събитието,a производители от най-плодородните кътчета на България ще зарадват посетителите с изобилие от храни, напитки и козметика

Tрадиционни за сезона вкусове на есенния Фермерски пазар „ОТ БГ“ в Габрово | StandartNews.com
  • Земеделски производители от Габрово, Плевен, Ловеч, Велико Търново, Стара Загора и Казанлък ще зарадват посетителите с изобилие от храни, напитки и козметика

По повод настъпването на есента, на 8 октомври 2022 г. BILLA ще бъде домакин на поредното издание на традиционния Фермерски пазар „ОТ БГ“ в Габрово. Събитието ще се проведе от 10:00 до 17:00 часа, на паркинга на магазина на веригата, разположен на ул. „Орловска“ №119, в близост до спортна зала "Орловец". Земеделски производители, занаятчии, фермери и майстори на храни, напитки и козметика с изцяло български произход ще зарадват посетителите с изобилие от сезонни плодове и зеленчуци, разнообразни деликатеси и празнични изделия. Един от всички присъстващи ще има възможността да спечели торба за многократна употреба, пълна със селектирани фермерски продукти. За всички останали, организаторите са предвидили вкусни рецепти с кестени за здравето и уютната трапеза у дома.

Производители от най-плодородните кътчета на България – Габрово, Плевен, Ловеч, Велико Търново, Стара Загора и Казанлък, ще предложат мляко и млечни продукти с най-разнообразен вкус. Сред тях са изобилие от класически сирена и гурме решения с манатарки или сушени домати – отлежали или свежи. Автентични суджуци и салами ще допълнят всяко традиционно българско плато, в комбинация с прясно набрани непосредствено преди събитието грозде и круши. В допълнение към щандовете на фермерите и селскостопанските занаятчии, гостите ще открият богато разнообразие от мед и пчелни продукти, био храни, захарни изделия, вина и качествена натурална билкова козметика.

На Фермерския пазар „ОТ БГ“ за първи път ще има и каравана с вкусни сладкиши, приготвени с продукти с чист състав, без консерванти, подсладители и заместители. Производители, специализирани в отглеждането на сини сливи, ще изкушат гостите с разнообразни деликатеси с пресни и сушени плодове.  

BILLA продължава да утвърждава дългосрочната си подкрепа към родни земеделци, като им предоставя повече възможности за изява и развитие. Благодарение на инициативата, до края на настоящата година всеки месец търговската верига ще продължи да среща жителите на Габрово и региона с български фермери, производители и занаятчии, които съхраняват духа, здравето, традициите и родния вкус.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай