Тандем-Попово прави продукти с вкус на домашно стопанство

Лидл България дава хоризонт не само на българския, но и на европейските пазари

Тандем-Попово прави продукти с вкус на домашно стопанство | StandartNews.com

Ивайло Русчев, съсобственик и управител на „Тандем-Попово“ ООД:

Целта ни е да произвеждаме продукти с вкус на домашно стопанство, с качество и безопасност на съвременно производство

Лидл България дава хоризонт не само на българския, но и на европейските пазари

„Тандем-Попово“ работи над 20 години на българския пазар с пресни меса. За компанията се трудят близо 150 души, които представляват около 100 семейства, ангажирани с производствената дейност, преработка, пакетаж, транспорт, маркетинг и дистрибуция. Производствената база на Тандем-Попово ООД се намира в село Дриново, община Попово в област Търговище.

Продуктите на компанията се отличават като качество на суровините, които използват, както и с безопасността при производствения процес. Компанията притежава FSSC 22000 - международен стандарт за управление на безопасността на храните. Основна цел при предлагането на даден артикул е съотношението качество-цена, като в някои случаи качеството дори превъзхожда критерия цена, споделя Ивайло Русчев.

С Лидл България работят от 2011 г., почти от стъпването на компанията на пазара у нас, разказва той. „Партньорството с Лидл България може да бъде описано с много различни думи, но вероятно най-прецизните са динамично и иновативно. Такова е развитието, което ние като производител търсим в един партньор. Динамиката повдига много въпроси в процеса на работа, като в търсенето на отговорите им се ражда прогресът и развитието на нашите компании. Друг определящ компонент за развитието като цяло, а в частност нашето, е възможностите и хоризонтът, които Лидл България представя пред продуктите ни не само на българския пазар, но и на други европейски пазари“, споделя Ивайло Русчев.

За Лидл България доставят прясно месо и месни заготовки от свинско месо, говеждо, младо телешко месо, Black Angus мраморно говеждо от САЩ и агнешко. Артикулите, които предлагат в постоянния асортимент на веригата, са повече от 35, а заедно с тези, които доставят за акционни активности, общият им брой достига 60.

В предприятието се използват съвременни технологии на производство, като огромна част от средствата се инвестират в машини от ново поколение, автоматизация и оптимизация на производствените процеси на всяко звено. Спецификата на някои артикули налага да бъдат произвеждани или дооформяни ръчно, но над 80% от производствените процеси са автоматизирани.

Основна част от оптимизацията с и с грижа за околната среда е използването на електроенергия, която на 100% е произведена от възобновяеми източници. Това, заедно с намаляването на използваната пластмаса в опаковките, са основни приоритети за производството на компанията.

Крайната цел на „Тандем Попово“ остава производството на продукти, които на вкус напомнят на тези от домашно стопанство, а на качество и безопасност - от съвременно производство. „Небцето на всеки човек е своеобразен портал към различни светове. Разнообразяването с истинска, домашно приготвена и качествена храна е това, което кара човек да се усмихне. Храната все пак, освен необходимост, е и емоция, и преживяване“, обобщава Русчев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай