Родни мед и деликатеси на фермерски пазар на Lidl

Изобилие от плодове и зеленчуци на български производители също ще бъдат част от пазара този уикенд

Родни мед и деликатеси на фермерски пазар на Lidl | StandartNews.com

Изобилие от плодове и зеленчуци, мед и разнообразни деликатеси от родни производители ще намерят посетителите на фермерски пазар на Lidl. Няма да липсват  и продукти, обвързани със социални каузи, които ще обогатят пъстрия асортимент. Събитието ще се проведе от 17-ти до 19-ти септември, между 10.00 и 19.00 ч., на паркинга на магазин Lidl на ул. „Княжевска“ 5 в кв. Княжево.

Чушки и патладжани за приготвяне на зимнина, както и сладки домати и свежи краставици за сочна салата е приготвил производител от слънчевия Сандански.

Сливенски праскови, круши и смокини, по-сладки от мед, отгледани във ферма „Таткова градина“ ще зарадват клиентите на пазара. Боб, разнообразие от сурови ядки и тахани ще предлага български производител от Генерал Тошево.

Компания на познатите продукти на „Катарино“ от Разлог и месните изкушения на ферма „Шопар, бик и щука“ от линията „Вино и мезе“ ще прави пресният хляб от пекарна „Хлябът на Нена“. Чудесно допълнение към мезетата предлага винарна „Магура“ от с. Рабиша. Клиентите ще могат да открият и билковите тинктури на „Билка чудодейка“ от Пазарждик и разнообразие от мед и пчелни продукти от с. Габърница и гр. Искър.

Посетителите ще могат да направят своя избор и сред превърналите се в традиция продукти с кауза – тениски, плюшени играчки и аксесоари, изработени специално за WWF. Всички те са произведени от устойчиви материали и спазват стандартите за безопасност и справедливи условия на труд. Ще се предлагат и декоративни предмети от текстил и филц, изработени от майки в неравностойно положение, подпомагани от фондация „Рождество Христово“, както и изделия от висококачествено дърво, дело на Владимир Петров с. Джурово, община Правец и неговата социална работилница.

Предлагането на продукти, обвързани със социални каузи, е част от дългосрочното партньорство на Лидл България с Български дарителски форум, което цели популяризиране на каузите на граждански организации и подкрепа за дейността им.

Както и досега, фермерският пазар ще се проведе при спазване на всички необходими мерки срещу COVID-19. Партньор на Lidl по проекта е „Гастроном Смесен Магазин“.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай