Петък,

Родни мед и деликатеси на фермерски пазар на Lidl

От: Стандарт -
242
Родни мед и деликатеси на фермерски пазар на Lidl
A
A
A

Изобилие от плодове и зеленчуци, мед и разнообразни деликатеси от родни производители ще намерят посетителите на фермерски пазар на Lidl. Няма да липсват  и продукти, обвързани със социални каузи, които ще обогатят пъстрия асортимент. Събитието ще се проведе от 17-ти до 19-ти септември, между 10.00 и 19.00 ч., на паркинга на магазин Lidl на ул. „Княжевска“ 5 в кв. Княжево.

Чушки и патладжани за приготвяне на зимнина, както и сладки домати и свежи краставици за сочна салата е приготвил производител от слънчевия Сандански.

Сливенски праскови, круши и смокини, по-сладки от мед, отгледани във ферма „Таткова градина“ ще зарадват клиентите на пазара. Боб, разнообразие от сурови ядки и тахани ще предлага български производител от Генерал Тошево.

Компания на познатите продукти на „Катарино“ от Разлог и месните изкушения на ферма „Шопар, бик и щука“ от линията „Вино и мезе“ ще прави пресният хляб от пекарна „Хлябът на Нена“. Чудесно допълнение към мезетата предлага винарна „Магура“ от с. Рабиша. Клиентите ще могат да открият и билковите тинктури на „Билка чудодейка“ от Пазарждик и разнообразие от мед и пчелни продукти от с. Габърница и гр. Искър.

Посетителите ще могат да направят своя избор и сред превърналите се в традиция продукти с кауза – тениски, плюшени играчки и аксесоари, изработени специално за WWF. Всички те са произведени от устойчиви материали и спазват стандартите за безопасност и справедливи условия на труд. Ще се предлагат и декоративни предмети от текстил и филц, изработени от майки в неравностойно положение, подпомагани от фондация „Рождество Христово“, както и изделия от висококачествено дърво, дело на Владимир Петров с. Джурово, община Правец и неговата социална работилница.

Предлагането на продукти, обвързани със социални каузи, е част от дългосрочното партньорство на Лидл България с Български дарителски форум, което цели популяризиране на каузите на граждански организации и подкрепа за дейността им.

Както и досега, фермерският пазар ще се проведе при спазване на всички необходими мерки срещу COVID-19. Партньор на Lidl по проекта е „Гастроном Смесен Магазин“.


Всички новини от категория ДА! На българската храна.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички