Сряда,

Kaufland продължава силната си подкрепата към бг производителите

От: Стандарт -
102
Kaufland продължава силната си подкрепата към бг производителите
A
A
A
  • За празника търговската верига ще предложи 100% българско агнешко месо и разнообразие от качествени родни продукти

Богат избор от традиционни български продукти ще предложи Kaufland България на своите клиенти за великденските празници и тази година. Изцяло българско е агнешкото месо във всички 60 хипермаркета на търговската верига в страната, като Kaufland си партнира с утвърдени български производители на висококачествено агнешко месо. Те ще осигурят за потребителите разнообразие от продукти, сред които и млени агнешки специалитети. Качеството на месото преминава стриктен многостепенен контрол по цялата верига на доставки в Kaufland и на място в хипермаркетите на веригата.

С български произход са и всички козунаци*, които Kaufland традиционно предлага за Великден. Тази година те са производство на 7 утвърдени производители и семейни фирми с наложени традиции в хлебарството, с които търговската верига си партнира от дълги години. Потребителите могат да открият разнообразие от над  20 вида български козунаци, сред които са както пакетирани, така и прясно изпечени и ръчно плетени козунаци с автентичен роден вкус.

Традиционно висок в Kaufland е делът на българските яйца – над 90%. Тази година за Великден веригата ще предложи яйца, производство на 7 български производителя с птицеферми в районите на Добруджа, Мизия, Поликраище и други. В седмицата на Великден тематичният великденски асортимент на Kaufland ще включва и боядисани български яйца за още по-голямо удобство на клиента.

За Великден и Гергьовден потребителите могат да открият голямо разнообразие от висококачествени родни плодове и зеленчуци. През пролетта и есента техният дял в Kaufland надхвърля 80%. Тази година за традиционната великденска салата ще се погрижат близо 30 български производители и доставчици на плодове и зеленчуци, с който Kaufland има изградени дългогодишни партньорства. Компанията отговаря на изискванията на клиентите за качество, като прилага многостепенен качествен контрол по цялата верига на производство на плодовете и зеленчуците – от стопанствата на производители и отглеждането на продукцията при подходящите условия, през проверките за качество в Логистичния център, до контрола на тяхното качество и свежест на място в хипермаркетите на веригата.

Българските продукти винаги са били приоритет за Kaufland България. Над 60% от производителите, с които компанията работи, са български, като голяма част от тях са партньори на веригата от самото начало на дейността й в страната. Над 85% от оборота на  Kaufland се формира от български доставчици. В редица от ключовите за българския потребител хранителни категории делът на местното производство е доминиращ. 72% от месото и месните продукти в асортимента на веригата са български продукти. Следват хлябът и хлебните изделия с 67% и млечните продукти с 65% родна продукция, която намира място на рафтовете на Kaufland в цялата страна.

*Изключение са пакетираните изпечени печива в традиционен италиански стил.


Всички новини от категория ДА! На българската храна.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички