Kaufland предлага основно български яйца от 6 региона

Заедно с българските млечни продукти яйцата формират общо над 63% от продажбите на българска продукция при свежите храни, предлагани от търговската верига

Kaufland предлага основно български яйца от 6 региона | StandartNews.com
  • Заедно с българските млечни продукти яйцата формират общо над 63% от продажбите на българска продукция при свежите храни, предлагани от търговската верига

През цялата година Kaufland България предлага продукцията на български производители на яйца от 6 региона в страната, сред които Кюстендил, Добрич, Мизия и Поликраище. По този начин компанията предоставя на потребителите целогодишен избор от основно български яйца. Великден е единственият период в годината, когато компанията допълва асортимента си и с 10% внос на бели яйца, които потребителите специфично търсят за боядисване. Заедно с българските млечни продукти яйцата формираха общо над 63% от продажбите на българска продукция при свежите храни, предлагани от търговската верига през 2019 година.

Един от дългогодишните партньори, на които Kaufland България разчита за качествени български яйца, са „Яйца и птици Зора“ – най-голямата птицеферма в България, намираща се в село Дончево в плодородна Добруджа. Хората на „Яйца и птици Зора“ полагат традициите в отглеждането на птици и производството на качествени български яйца. Дългогодишният опит и натрупана експертиза в областта им позволяват днес да отглеждат средно 700 000 носачки годишно и да произвеждат 140 милиона броя яйца на година за българската трапеза.

Обемите, с които работят са точно толкова високи, колкото и качеството на продукцията им. Гарантират го със затворения производствен цикъл – от обработката на собствени земеделски земи за добив на чист растителен фураж за птиците, през собствена развъдна ферма, където се отглеждат високопродуктивни птици, люпилня и първият у нас заготвителен цех, където се приемат, окачествяват, сортират и пакетират яйцата.

Отглеждат птиците, като ги изхранват със зърно, което не е третирано с азотни торове и хербициди, а фуражите им са чисти от добавки от животински произход. Строго правило, за което се следи непрекъснато, е във фермата да не се прилагат антибиотици.

„Работим с Kaufland от самото начало и имаме еднакво високи критерии за качеството на продукцията. Компанията винаги е била коректен, изряден и надежден партньор за нас“, коментира Иван Иванов, изпълнителен директор на компанията.

Устойчивото партньорство с български производители е приоритет на Kaufland България от самото начало на компанията у нас. Компанията работи с български производители и доставчици от общо 26 региона на страната, тоест от почти всеки регион у нас. С най-голям брой производители компанията работи в регионите на Пловдив, София, Хасково, Велико Търново, Пазарджик, Ловеч и Сливен. Родните производители формират над 60% от общия брой производители, с които веригата работи, а над 86% от оборота на компанията е формиран от български доставчици.

За лесна ориентация на потребителя Kaufland България постави кафяво сърце с текст „От нашия регион“ върху ценовия етикет на всеки регионален български продукт, включен в асортимента. Това е допълнение на дългогодишната практика на веригата да обозначава всеки артикул с роден произход и със сърце в цветовете на трибагреника.

Тази седмица в Kaufland клиентите могат да открият още над 100 продукта от топ български марки на специални цени. Сред тях са разнообразие от млечни продукти, месни деликатеси и колбаси, пресни тестени изделия от пекарната на веригата, различни безалкохолни и алкохолни напитки, и други.

Повече за партньорството между Kaufland и българските производители можете да намерите на kaufland.bg/roden-vkus.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай