Еврокомисията с план за биологично производство

Нямаме време да бавим Плана за възстановяване, каза европепутатът от ДПС

Еврокомисията с план за биологично производство | StandartNews.com

За първи път Европейската комисия предложи план за биологичното производство. Основава се на 23 действия, така че производителите, преработвателите, търговците и потребителите да бъдат включени във веригата от производството до потреблението на чисти храни. Това съобщи евродепутатът от ДПС /”Обнови Европа” Атидже Алиева – Вели по време на дискусията на „Стандарт” „Храната е най-важна! Време е за бързи решения”. Тя е част от кампанията „ДА! На българската храна”, която „Стандарт” провежда вече 15 години.

ВИЖ ОЩЕ: Бизнесът иска 5 приоритета за храните от партиите

Според Вели този план ще намали цената на биологичните храни, която в българия все още е прекалено висока.

ВИЖ ОЩЕ: Бизнесът: По-нисък ДДС върху храните

Зелената сделка е амбициозна стратегия за растеж и делегацията на ДПС като част от групата на „Обнови Европа” сме категорични нейни поддръжници, съобщи Атидже Алиева – Вели. Тя подчерта обаче, че за да се възползва, България трябва да разработи по правилния начин своя Национален план за възстановяване и развитие. Трябва да имаме обединение около мерките, категорична бе Вели.

ВИЖ ОЩЕ: Кукушева: Изпускаме срока за свободно движение на храни в ЕС

За България този програмен период е исторически и възможност да стигнем средния растеж в Еврона, подчерта евродепутатът от ДПС.

ВИЖ ОЩЕ: Славка Бозукова: Чуйте бизнеса

Правителството си мислеше, че Зеления пакт ще бъде отложен. Това е една от причините България да спре работата си по него и изпусна ценно време, каза Атидже Алиева - Вели. И подчерта, че планът освен помощ към фирмите трябва да осигури плавен преход към Зелената сделка. Изпуснатото време ще струва скъпо на българите, каза евродепутатът. Вели подчерта, че няма никакво време и възможност за отлагане на срока, в който България трябва да представи Плана си за развитие. Бизнесът няма време за отлагане. Планът за възстановяване трябва да послужи и да подпомогне бизнеса да излезе от трудностите, които среща, каза евродепутатът. И призова първо да определим целите на България, след това мерките.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай