Драгомир Петров: 400 млн. това е цената на спойката

Друг основен проблем е липсата на диалог, каза още Петров

Драгомир Петров: 400 млн. това е цената на спойката | StandartNews.com

400 млн. - това е цената на спойката, заяви народният представител от партия „Има такъв народ“ Драгомир Петров по време на форума „Бранд България – защита на българското земеделие и храни”, организиран от „Стандарт”. Медията ни събра на една маса представители на законодателната и изпълнителната власт, на бизнеса и научните среди, за да търси решения на най-наболелите проблеми в агросектора у нас. 18-ата дискусия, която традиционно се провежда преди Великден, е част от националната кампания "ДА На българската храна". 

426 млн. лв. е т.нар. "украинска помощ", която трябва да компенсира земеделските производители заради евтиния безмитен внос от Украйна. Сумата не бе записана в държавния бюджет.

Едната част не внесе предложение в сглобката за да не заскърца тя, коментира Петров. 

Според него за 9 месеца сглобката е нанесла огромни щети на българското земеделие.

Друг проблем е, че има има дупки в законодателството. Работи се на части, което носи само временно решение на проблемите, каза още Драгомир Петров. По думите му основен проблем е и липсата на диалог. 

Надяваме се следващата дискусия да не е за защита на българското земеделие, а за популяризирането му, каза Петров. И увери, че ИТН ще подкрепи всяко предложение за развитие и обединение на агросектора.

 

 

 

 

 

 

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай