Петък,

Български зеленчуци станаха „Продукт на годината“ 2020

От: Иван Ватахов -
174
Български зеленчуци станаха „Продукт на годината“ 2020
A
A
A

Какво по-хубаво начало на лятото от получаване на заслужено отличие в конкурс, който е световно утвърден стандарт за потребителско доверие и признание за усърдна работа и въвеждане на редица иновации в полза на клиентите. Така BILLA отбелязва настъпването на любимия на всички топъл сезон, изобилстващ от вкусни и свежи предложения за всяка трапеза. Отличията са поредното доказателство за успешното партньорство на търговската верига с местни производители.

Общо 5 са наградите на BILLA България в международния конкурс за иновации в потребителския сектор „Продукт на годината“. Престижните отличия получиха мобилното кулинарно приложение „BILLA Кулинариум“, както и 4 продукта от собствената марка на веригата „BILLA Градини“ – листно зеле кейл, лилави картофи, домати – сорт „Албенга“, и тиквички – сорт „Ротондо“, произведени от български фермери.

Всички отличени продукти се отглеждат от български производители като част от дългосрочната инициатива на веригата - BILLA Градини. В рамките на проекта се произвеждат свежи и качествени български плодове и зеленчуци в над 150 градини, оранжерии и лозя. Всички продукти са отгледани по специална програма за намаляване на пестицидите, така че освен вкусни, са и чисти и здравословни.

Листното зеле кейл е истинска иновация! То е с намалено количество пестициди или дори без остатъчни такива. В „BILLA Градини“ се отглежда и първият в света лилав картоф, който е изключително богат на антиоксиданти. Натурално сладкият вкус и нежна текстура на доматите – сорт „Албенга“, и тиквичките – сорт „Ротондо“, ги прави подходящи за всяко ястие.

Кулинарното приложение BILLA Кулинариум пък спечели в категория „Мобилно кулинарно приложение“. С разнообразие от над 400 видео рецепти и удобни функции то помага на потребителите да приготвят неустоимо вкусни ястия за всеки повод. Приложението е разработено, така че да отговаря на нуждите и изискванията на модерните хора, като предлага лесно търсене по ключови думи, подготовка стъпка по стъпка, удобни списъци за пазаруване, секция любими и собствен кулинарен календара, секция Акции в BILLA и функция „Най-близката BILLA“. Едно от големите предимства на приложението е, че в отделна секция всеки месец се представя по една нова специална авторска рецепта на шеф Виктор Ангелов.

Конкурсът „Продукт на годината“ цели да насочи потребителите към най-новите предложения на пазара и да отличи производителите за качеството и иновациите, реализирани в продуктите им. В него могат да се включат продукти и услуги, които демонстрират иновации, свързани с функция, дизайн, опаковка, състав и др. Печелившите се определят от потребителите, които участват в независимо национално представително проучване сред 2000 респонденти в страната, реализирано от авторитетна изследователска агенция.


Всички новини от категория ДА! На българската храна.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички