Български зеленчуци станаха „Продукт на годината“ 2020

Общо 5 са наградите на BILLA България в международния конкурс за иновации в потребителския сектор „Продукт на годината“

Български зеленчуци станаха „Продукт на годината“ 2020 | StandartNews.com

Какво по-хубаво начало на лятото от получаване на заслужено отличие в конкурс, който е световно утвърден стандарт за потребителско доверие и признание за усърдна работа и въвеждане на редица иновации в полза на клиентите. Така BILLA отбелязва настъпването на любимия на всички топъл сезон, изобилстващ от вкусни и свежи предложения за всяка трапеза. Отличията са поредното доказателство за успешното партньорство на търговската верига с местни производители.

Общо 5 са наградите на BILLA България в международния конкурс за иновации в потребителския сектор „Продукт на годината“. Престижните отличия получиха мобилното кулинарно приложение „BILLA Кулинариум“, както и 4 продукта от собствената марка на веригата „BILLA Градини“ – листно зеле кейл, лилави картофи, домати – сорт „Албенга“, и тиквички – сорт „Ротондо“, произведени от български фермери.

Всички отличени продукти се отглеждат от български производители като част от дългосрочната инициатива на веригата - BILLA Градини. В рамките на проекта се произвеждат свежи и качествени български плодове и зеленчуци в над 150 градини, оранжерии и лозя. Всички продукти са отгледани по специална програма за намаляване на пестицидите, така че освен вкусни, са и чисти и здравословни.

Листното зеле кейл е истинска иновация! То е с намалено количество пестициди или дори без остатъчни такива. В „BILLA Градини“ се отглежда и първият в света лилав картоф, който е изключително богат на антиоксиданти. Натурално сладкият вкус и нежна текстура на доматите – сорт „Албенга“, и тиквичките – сорт „Ротондо“, ги прави подходящи за всяко ястие.

Кулинарното приложение BILLA Кулинариум пък спечели в категория „Мобилно кулинарно приложение“. С разнообразие от над 400 видео рецепти и удобни функции то помага на потребителите да приготвят неустоимо вкусни ястия за всеки повод. Приложението е разработено, така че да отговаря на нуждите и изискванията на модерните хора, като предлага лесно търсене по ключови думи, подготовка стъпка по стъпка, удобни списъци за пазаруване, секция любими и собствен кулинарен календара, секция Акции в BILLA и функция „Най-близката BILLA“. Едно от големите предимства на приложението е, че в отделна секция всеки месец се представя по една нова специална авторска рецепта на шеф Виктор Ангелов.

Конкурсът „Продукт на годината“ цели да насочи потребителите към най-новите предложения на пазара и да отличи производителите за качеството и иновациите, реализирани в продуктите им. В него могат да се включат продукти и услуги, които демонстрират иновации, свързани с функция, дизайн, опаковка, състав и др. Печелившите се определят от потребителите, които участват в независимо национално представително проучване сред 2000 респонденти в страната, реализирано от авторитетна изследователска агенция.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай