Яни на лютеница и в "Александър Невски"

Яни на лютеница и в "Александър Невски"  | StandartNews.com

Виртуозът каца в събота, води 35 музиканти от 11 страни

Яни пристига за шоуто си у нас на 2 юни в зала 1 на НДК с 45 музиканти от 11 различни държави.

Той ще кацне обаче още в събота и ще има време и за репетиции, и да разгледа София. Яни и екипът му са поръчали местни ястия в бекстейджа. Менюто им ще включва шопска салата, лютеница и кьопоолу. Яни ще се разходи и до храм-паметника "Александър Невски" и катакомбите, които ще бъдат отворени специално за неговата визита. Той пристига с оркестъра си, известен като "Обединените нации на музиката". В бенда има кубинец, арменец, германец, венецуелец, канадец и парагваец. Към компанията се присъединяват и едни от най-аплодираните певици в света - Лоурън Желенкович и Лиса Лейви.
"Едно от най-големите удоволствия на моята професия е, че непрестанно се докосвам до нови култури и хора. Това е първото ми гостуване в България и нямам търпение да разбера повече за вас и традициите ви", казва роденият в Калимата композитор, който направи кариера в САЩ.

Яни се прочу със зрелищните аудио-визуални спектакли в Акропола, Забранения град и Тадж Махал. Пианистът ще представи както композиции от новия си албум Inspirato, така и утвърдени хитове. Билетите за шоуто в НДК са от 70 до 120 лева.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай