Йълдъз Ибрахимова и Ибряма на празника на Дългопол

Йълдъз Ибрахимова и Ибряма на празника на Дългопол | StandartNews.com

Двама български изпълнители със световна слава - Йълдъз Ибрахимова и Иво Папазов – Ибряма, ще бъдат гости на празника на Дългопол, 29 август. Те ще представят своя общ проект „ДЖАЗ ФОЛК КЛАСИК" в компанията на една от най-старите филхармонии в България – "Проф. Димитър Ненов", Разград и страхотният оркестър „Тракия", съобщиха от общината. Уникалното съчетание на стилове – джаз, фолклор, етно, класическа и симфонична музика, ще въвлече публиката в прекрасна хармония, без аналог в България.

В духа на създадената традиция за превръщане на празника на града в едно общо тържество, всеки ще намери своето събитие.

Един невероятен микс от състезания, турнири, изложби, фолклорни фиести, и концерти ще завладее Дългопол през тази седмица. Децата ще се забавляват до насита в сряда и четвъртък. Богатото наследство от изконни обичаи, духовност и ценности, втъкани в символиката на традиционната българска и мюсюлманска носия ще бъдат представени за първи път на Дефиле на национални носии в четвъртък. На същия ден „Светците слизат от иконите" в тяхната духовна вселена Дългопол, в компанията на Йово Неделчев и неговите известни и не толкова известни, сърдечни приятели.

Тържественото вдигане на знамената с възрожденски песни и в присъствието на официални лица, почетни граждани, гости и жители на Дългопол ще започне сутринта в петък.

На вечерната сцена с нова програма ще се представят Детско-юношеският духов оркестър „Дико Илиев" и любимите читалищни състави за фолклорни и модерни песни и танци.

Според народните поверия на 29 август денят и нощта се стигат. На същия ден в България се празнува и християнският празник Св.Седмочисленици-Климент, Наум, Сава, Горазд и Ангеларий, и светите братя Св.Св.Кирил и Методий.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай