Йълдъз и Ибряма в НДК

Неповторимите Йълдъз Ибрахимова и Ибряма отнова излизат заедно на сцената

Йълдъз и Ибряма в НДК | StandartNews.com

Световната премиера на концерта е в "Зулу център" в Истанбул

Меломаните в София ще чуят проекта им "Джаз фолк класик" на 20 октомври в зала 1

Иво Папазов - Ибряма, Йълдъз Ибрахимова и разградската филхармония направиха прoект на световно ниво. Предизвикателството, с което се захванаха двама от най-колоритните ни и талантливи изпълнители и една от най-старите ни филхармонии, се нарича "Джаз фолк класик".

Проектът ще стъпи за първи път в София на сцената на зала 1 на НДК на 20 октомври от 19 часа. "Концертът за ценители", както го наричат тези, които го чуха в Разград, Русе и Варна, ще има и световната премиера. Музикантите са поканени в един от най-големите световни културни средища,"Зурлу център" в Истанбул, веднага след гастрола в София.

"Джаз фолк класик" се ражда миналата година по идея на режисьора Пламен Панев. Филхармонията, Йълдъз и Ибряма, с невероятната подкрепата на оркестър "Тракия" с ръководител Нешко Нешев, ще представят пред публиката изключителен спектакъл - колаборация от различни стилове, които могат да звучат и в чудесна хармония. Още със заглавието си предизвиква интересът на широк кръг музикални фенове - на джаз, фолклор, етно, класическа и симфонична музика. Подобна симбиоза между стилове, събрани на една сцена, не е правена до сега у нас.

Билетите от 10 до 50 лв., са пуснати в продажба в мрежата на Ticketportal.bg, и на касите в НДК и зала "Арена Армеец"

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай