ВИДЕО: PENDARA Ethno Project с първи официален сингъл

ВИДЕО: PENDARA Ethno Project с първи официален сингъл | StandartNews.com

Попадийо - Автентичен фолклор, екзотични ритми и комерсиално DJ звучене

"Попадийо" е първи, официален сингъл на PENDARA Ethno Project, зад който стоят имената на Нина Николина, Калин Вельов и Екатерина Ангелова,  от концептуалния им проект. Във видеозаснемането на песента като специален гост участва кубинката Ире Васкез, която се изявява на българската музикална сцена в няколко различни латино проекта, включително като солов изпълнител и пианист.

Песента е от трънския край, характерен със специфичния си диалект и хумористичните текстове на песните. Изумителното музикално съчетание на българския фолклор и DJ музика е дело на музикалните продуценти на проекта DJ Бор4е Бояджиев и Калин Вельов, а режисьор на видеото е Ненчо Балкански.

Смесвайки стилове и музикални култури от различни краища на света, DJ Бор4е Бояджиев и Калин Вельов поднасят авторски аранжименти, съчетани с афро кубински, бразилски, латино и ориенталски ритми. Народните песни за албума са подбрани от различни региони на България от Нина Николина и Екатерина Ангелова.

На международна музикална сцена, за първи път проектът е представен от Нина Николина и Калин Вельов през 2002 година, в Холандия. Студийните и концертни записи в България са с участието на Недялко Недялков – кавал и Мартин Ташев – тромпет и флюгел.

От 2012 година към тях се присъединява и народната изпълнителка Екатерина Ангелова, наследница на поколения народни певици. Екатерина Ангелова е пяла в хора на Големите български гласове, като вокален солист участва в maProject, реализиран във Вилнюс. През 2007, заедно с композитора Иво Паунов основава група Аcid Folk Five (Collective) с когото 2013 г. издават албума"Dragon's Bride".

Попадийо

Музика и текст – народни, авторски текст (английски) – Брент Сандерс
Аранжимент- DJ Бор4е Бояджиев
Нина Николина – вокал
Екатерина Ангелова –вокал
Калин Вельов – перкусии и барабани, вокал
Недялко Недялков –кавал
Режисьор - Ненчо Балкански
Продуцент - Калин Вельов

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай