Вежди Рашидов разрешил с писмо на Невена да пее

Вежди Рашидов разрешил с писмо на Невена да пее | StandartNews.com

Когато ме ядосат, съм супер с микрофона, казва талантливото момиче от X фактор

Че всички бебета реват неистово щом се появят на бял свят, е ясно. Но Невена с такъв ищах и постоянство огласяла цялата болница, че не само майка й си помислила, че ще бъде певица, но и всички наоколо. Като била малка, Невена се ядосвала, че не я кръстили Никол - на дядо й. Въпреки че повечето й братовчеди носели това име. Така упорствала в желанието си да бъде Никол, че празнувала именния си ден не само на Цветница, но и на Никулден. При това съвсем сериозно - с парти, подаръци и кеш.

Ако се търсят музикални гени в чаровницата, която е сензацията на този X фактор, следата води към майка й Ивалина, която е пяла в хор. Баща й Светослав пък танцувал хора и ръченици в продължение на 20 години.

Невена си живяла като "принцесата на тате" 10 години. Естествено, през цялото време настоявала за братче.

И на първия си юбилей станала кака

Станимир сега е в 4 клас и е най-големият й критик. Имало период, в който се заключвала в стаята си, за да пее, а дребосъкът блъскал с юмручета по вратата, защото искал да си играят. Невена много се гордее с него, защото е отличник по математика и печели олимпиада след олимпиада. "Той е по-срамежливия от двамата. Като го подкачат в училище "Ама Невена ти е кака!", той се свива свенливо и отвръща тихичко "Да, тя е".

Силата на обстоятелствата, както гласи заглавието на знаменития разказ на Съмърсет Моъм, оказала решаваща роля и в живота на Невена. Тя усетила, че вече няма какво да прави в Търговище и искала да учи в музикалното училище "Любомир Пипков". Щяла да бъде в 10 клас. Казали й, че няма право на приравнителни изпити и това ставало само с разрешението на министъра на културата. Това било времето, когато ведомството управлявал за първи път Вежди Рашидов. Пратили му молба и след три дни получила положителен отговор. Писмото на министъра художник започвало с думите "Госпожице Пейкова", следвал и подписа му. Невена си го пази като съкровище. Същият документ той пратил и до Музикалното - и щом Невена прекрачила прага, я посрещнали с прегръдки. Когато запяла на изпитите, всички останали смаяни от таланта й. И така 16-годишното момиче заживяло само - в общежития със съученички. "Не ни даваха да си носим буркани с храна от вкъщи. Имахме вечерен час -22, и една кухня, която заключваха в 21.

В началото ми беше трудно да преодолея диалекта

и ми се подиграваха. Но с времето се справих", спомня си красавицата. Тя си водела и записки кога какво харчи, за да се побере в месечния си бюджет.

Сега Невена учи в Нов български университет - джаз и поп пеене. Защото там преподава любимата й учителка Нели Маринкова. Добрата новина за поклонниците й е, че няма гадже.

"Радват ми се хората от всякаква възраст и това ме прави щастлива. Някои си шушукат "Виж Невена" и си мислят, че не ги чувам. Но аз се обръщам и се заговаряме".

У дома има повече от 50 грамоти, награди и 6 гран при в музикални надпревари. Тя ще стане на 20 години на 7 февруари и всички й пожелават победа в X фактор като подарък.

Госпожицата се татуирала на 2 януари почти за първи път. Преди това имала малка звездичка, която й направила приятелката й Велина в Търговище с подръчни средства, игла и туш - абсолютно детинска работа. Но сега има от вътрешната страна на китката петолиние, с началните ноти от парчето Listen на любимата й Бионсе. Това е моята песен, все едно е писана за мен, казва Невена.

Като се прибере в Търговище, най-щастлив е Арчибалд. Той е 5-годишен самоед и прилича на голяма бяла мечка. "Един ден казах на баща ми, че искам такова куче. След няколко дни го донесе - пухкаво, снежно бебе. Много е красив. Веднъж така си играехме, че се прибрах цялата в кръв и рани от ноктите му. Но бях ухилена и щастлива", спомня си тя.

Като всеки талантлив човек, тя е преживяла и предателства. Както се очаква - от момичета, уж близки. Но това, което най-много я амбицира, е ако някой й каже, че няма да се справи с дадена песен. Тогава Невена така се раздава, че прави брилянтни изпълнения. "Когато ме ядосат, пея по-добре", смее се тя. И така получила навреме житейския урок, че не бива да се предоверява.

Понякога на сцената стават непредвидими неща и така при едно от изпълнения си в X фактор ударила главата си. Но казва: "И да умираш, пак трябва да пееш".

Смята, че ако не се занимава с музика, животът й няма да има смисъл.

В гардероба й има над 20 чифта обувки с токчета, но всеки път стига с тях само до огледалото. И после скача в кецовете.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай