Неделя,

Варна пя със "Сигнал" за талантливите си деца

От: Failed to load user -
3691
Варна пя със "Сигнал" за талантливите си деца
A
A
A

Ще ви жадувам аз, обърна се Данчо Караджов към публиката в Летния театър

Танцьор в инвалидна количка получи пари за обучение в Ирландия

Петият благотворителен концерт с подкрепата на Борислав Гуцанов препълни Летния театър край морето. "Лодка ли е любовта", "Дано си щастлива" и още любими хитове пя цяла Варна заедно с легендарната рок група "Сигнал". Известните музиканти се включиха в петия пореден концерт на благотворителната кампания "Талантливите деца на Варна". Тя е по инициатива на сдружение "За младите с любов" с подкрепата на Гуцанов. Изключително сме доволни да сме тук и да се включим в благородното дело", каза Данчо Караджов. "Радвам се, че тази наша инициатива освен за нас, се превърна в кауза на толкова много хора. С тази кампания отворихме вратата към доброто и човещината, които, за съжаление, изгубихме през последните десетилетия. Заедно показахме, че доброто винаги побеждава. И не само това. Има и друго - много важно. Заедно

доказахме, че не сме ли обединени

не сме ли заедно, нямаме бъдеще и перспектива. Не може вечно да се делим по цвят и партийна принадлежност. Ние сме тези, които трябва да покажем,че обединени можем да променим Варна и България, да помогнем на всяко едно талантливо дете да успее за града си и за страната си, и че всеки от нас има бъдеще тук, в родния си град и в родината си. Благодаря ви, че повярвахте в тази кауза", каза на своите съграждани Гуцанов.

Летният театър беше препълнен, а публиката няколко пъти изкара "Сигнал" на бис. Истински трогна всички варненци и ги изправи на крака китаристът Сашо Марински, като засвири химна на България. А на финала отново всички запяха "Да те жадувам аз". Данчо се обърна към своите фенове и изпя припева за тях "Ще ви жадувам аз". Подгряваща група на любимите рок музиканти беше варненската група "Шепот", която публиката дълго, възторжено и бурно аплодира. Младежите и девойките са ученици от Музикалното училище "Добри Христов" и Математическата гимназия.
За бъдещето на Варна се отзоваха стотици граждани и гости на града, като платиха по 5 лева вход. Със събраните средства ще се подпомогнат варненски талантливи деца.

Благородната кампания стартира на 5 декември миналата година. В подкрепа на млади вокални изпълнители, танцьори, артисти, инструменталисти от града концерти досега изнесоха Валя Балканска, трупата на Нешка Робева, Преслава, Орлин Горанов и Мариана Попова. Досега събраните средства помогнаха за 9 каузи - за възпитаниците на "Общински детски комплекс"-Варна, на които беше закупено чисто ново пиано. Детският танцов ансамбъл "Зорница" към народно читалище "Отец Паисий" се сдоби с костюми. Театрална формация "Феникс" участва във фестивала "Океан от любов" в Пазарджик. Танцьорът

в инвалидна количка Пламен

Любенов получи средства да покрие разходите си за обучение по интегриран танц в ирландския град Корк. Балет "Мелади" участва в световно първенство в Букурещ. Възпитаниците на вокално студио "Angel Voices " участваха и грабнаха няколко награди в националния конкурс за популярна песен "Петнадесет лалета" в Хисаря". Освен това младите спортисти, възпитаници на клуб по плувни спортове "Торпедо", представиха Варна в изключително престижен турнир по синхронно плуване в град Лугано, Швейцария. Със събраните средства беше осигурено пътуването до Лондон на известния варненски хореограф Гоош и неговото училище за улични танци "The center" , както и звукозаписи на 10-годишния Донко Петров за участие в музикален конкурс за български народни песни.

Кампанията "Талантливите деца" на Варна продължава. Следващото събитие ще бъде през септември, увери Борислав Гуцанов.


Всички новини от категория Чудесата на България.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове: Варна Сигнал