Варна пя със "Сигнал" за талантливите си деца

Варна пя със "Сигнал" за талантливите си деца | StandartNews.com

Ще ви жадувам аз, обърна се Данчо Караджов към публиката в Летния театър

Танцьор в инвалидна количка получи пари за обучение в Ирландия

Петият благотворителен концерт с подкрепата на Борислав Гуцанов препълни Летния театър край морето. "Лодка ли е любовта", "Дано си щастлива" и още любими хитове пя цяла Варна заедно с легендарната рок група "Сигнал". Известните музиканти се включиха в петия пореден концерт на благотворителната кампания "Талантливите деца на Варна". Тя е по инициатива на сдружение "За младите с любов" с подкрепата на Гуцанов. Изключително сме доволни да сме тук и да се включим в благородното дело", каза Данчо Караджов. "Радвам се, че тази наша инициатива освен за нас, се превърна в кауза на толкова много хора. С тази кампания отворихме вратата към доброто и човещината, които, за съжаление, изгубихме през последните десетилетия. Заедно показахме, че доброто винаги побеждава. И не само това. Има и друго - много важно. Заедно

доказахме, че не сме ли обединени

не сме ли заедно, нямаме бъдеще и перспектива. Не може вечно да се делим по цвят и партийна принадлежност. Ние сме тези, които трябва да покажем,че обединени можем да променим Варна и България, да помогнем на всяко едно талантливо дете да успее за града си и за страната си, и че всеки от нас има бъдеще тук, в родния си град и в родината си. Благодаря ви, че повярвахте в тази кауза", каза на своите съграждани Гуцанов.

Летният театър беше препълнен, а публиката няколко пъти изкара "Сигнал" на бис. Истински трогна всички варненци и ги изправи на крака китаристът Сашо Марински, като засвири химна на България. А на финала отново всички запяха "Да те жадувам аз". Данчо се обърна към своите фенове и изпя припева за тях "Ще ви жадувам аз". Подгряваща група на любимите рок музиканти беше варненската група "Шепот", която публиката дълго, възторжено и бурно аплодира. Младежите и девойките са ученици от Музикалното училище "Добри Христов" и Математическата гимназия.
За бъдещето на Варна се отзоваха стотици граждани и гости на града, като платиха по 5 лева вход. Със събраните средства ще се подпомогнат варненски талантливи деца.

Благородната кампания стартира на 5 декември миналата година. В подкрепа на млади вокални изпълнители, танцьори, артисти, инструменталисти от града концерти досега изнесоха Валя Балканска, трупата на Нешка Робева, Преслава, Орлин Горанов и Мариана Попова. Досега събраните средства помогнаха за 9 каузи - за възпитаниците на "Общински детски комплекс"-Варна, на които беше закупено чисто ново пиано. Детският танцов ансамбъл "Зорница" към народно читалище "Отец Паисий" се сдоби с костюми. Театрална формация "Феникс" участва във фестивала "Океан от любов" в Пазарджик. Танцьорът

в инвалидна количка Пламен

Любенов получи средства да покрие разходите си за обучение по интегриран танц в ирландския град Корк. Балет "Мелади" участва в световно първенство в Букурещ. Възпитаниците на вокално студио "Angel Voices " участваха и грабнаха няколко награди в националния конкурс за популярна песен "Петнадесет лалета" в Хисаря". Освен това младите спортисти, възпитаници на клуб по плувни спортове "Торпедо", представиха Варна в изключително престижен турнир по синхронно плуване в град Лугано, Швейцария. Със събраните средства беше осигурено пътуването до Лондон на известния варненски хореограф Гоош и неговото училище за улични танци "The center" , както и звукозаписи на 10-годишния Донко Петров за участие в музикален конкурс за български народни песни.

Кампанията "Талантливите деца" на Варна продължава. Следващото събитие ще бъде през септември, увери Борислав Гуцанов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай