Петък,

Цеца развя трибагреника

От: Failed to load user -
10200
Цеца развя трибагреника
A
A
A

15 000 на крака пред Величкович в "Арена Армеец"

Най-голямата звезда на Балканите хвърли в залата две от гривните си

Петък се оказа един хубав ден за родния шоу бизнес. Сутринта парламентът заседава и дори избра правителство, а вечерта Цеца Величкович след няколко отлагания най-после дойде. Часове преди концерта й всички пътища в София водеха към зала "Арена Армеец". Сръчни шофьори се опитваха да дръпнат поне с крачка напред сред гората от автомобили, декорирани с номера от цялата страна, но подобна мисия все се оказваше невъзможна. Стълпотворение, каквото столицата рядко вижда, представляваше пространството около "Площада на авиацията". Не случайно страстни почитатели бяха готови да платят за това дамата да дойде дотук с хеликоптер - идея, която родното въздухоплаване никак не хареса.

В 19,45 часа пред касите усърдни търговци предлагаха последните билети за по 20 и дори 15 лева. Строгите контрольори на входа пък старателно проверяваха всеки и прибираха в огромен кош бутилките с вода. Но всяко зло за добро. Вътре в изобилие наливаха бира.

В 20 часа 15 000 души вече бяха заели местата си, готови за най-грандиозното шоу на сръбската Кралица майка извън родината й. Тъмнина и сал един надпис "Пушенето забранено" светеше безсмислено. Отнякъде се провикваха: "Цеца, Цеца", когато из мрака изплуваха лъскавите флигорни, туби и цугтромбони на победителите в престижния конкурс за фолклорна музика в Гуча "Dzambo Agusuvi Orkestrа". В ролята си на подгряващи виртуозите от Македония направо прегряха. Скоро залата не само се подгря, а просто закипя. Истинско анатомическо чудо - хора с по два бели дроба се оказаха комшиите. Лудата надпревара с нотите темпераментните виртуози завършиха с циганската класика "Чаe Чукариe", а от "Арена Армеец" та чак до квартал "Младост" отново се понесе: "Цеца, Цеца..."

Точно в 21,14 малко повече от 60 минути след официално обявения час за началото на концерта провъзгласената за най-голяма звезда на Балканите за всички времена излезе на сцената, следвана от двама оператори и един фотограф. Голямата певица беше облечена в дълга черна рокля, гарнирана с тежки златни бижута: тоалет, който не смени до края на спектакъла си.

И започна концертът на многохиляден хор със солист Цеца Величкович. Защото всяка песен, която звездата на съседите започваше, се подхващаше от публиката, като че ли тези 15 000 я бяха учили в отделенията. При това научили за шестица. Ръцете, подканящи дивата, и гора от длани "затанцува" над главите на множеството. Прожектори се забиваха като пирони в лицата на почитателите, после като попарени подскачаха към сцената, за да добавят нова доза магнетизъм на невероятното шоу. След "Белград" и най-вече след "Кукавица" седалките вече станаха излишни. "Сърцето ми е изпълнено с радост, както тази зала. Много благодаря, София", повтаряше певицата, която сърбите нареждат дори над идола си Лепа Брена. Идва и песента за балканския мачо. Някъде тук героинята на вечерта развя българския трибагреник, в чийто бяла зона бе изписано името й. След малко в ръцете вече имаше и сръбското знаме. Публиката изпадна в див възторг, когато дойде ред на "Пиле", "Маскаради" и най-вече, когато вдовицата на Аркан хвърли в залата две от гривните си. Не се ли уморихте, попита тя, и след мощния рев: Не... отсече: Идемо дале... Така лудият танц продължи, за да дойде "Зайде, зайде ясно слънце", песента която накара залата да застине.

Два часа след първото си появяване и след две биса Цеца Величкович се поклони дълбоко във всички посоки, благодари още веднъж на София и петнадесетте хиляди верни почитател и като божествена нимфа изчезна в димната завеса, която се стелеше на сцената. Преди това обаче тя покани всички на следващия си голям концерт. Догодина в Белград.Всички новини от категория Чудесата на България.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове: Цеца Концерт