Тотално разбиване със "Слейър" и "Антракс"

Тотално разбиване със "Слейър" и "Антракс" | StandartNews.com

Ако си металист, си металист до гроб: освен ако не оглушееш от ходене по застрашаващи в много аспекти здравето концерти. Но пък как иначе ще поддържаш идеологията за разрушението, залегнало в метъл културата.

Тотално опустошение за сетивата и отвяване на мозъка беше и концертът на титаните на тежкия саунд "Слейър" и "Антракс" във вторник в Зимния дворец на спорта. Легендарните имена на траш метъла, част от голямата четворка в бранша заедно с "Металика" и "Мегадет", показаха на родните си фенове какво се нарича истинско метъл умопомрачение.
Първи излязоха "Антракс" с един твърде кратък сет. Освен стари хитове нюйоркчаните представиха и парчета от новия си единайсти студиен албум "For All Kings", излязъл през февруари. Вокалистът Джоуи Беладона и ритъм китаристът Скот Йан си спомниха първия концерт у нас през 2010-а и колко мощен беше той. Момчетата се раздадоха на макс и обещаха да се върнат догодина отново у нас.

"Слейър" бяха посрещнати с еуфорични крясъци, които продължиха почти два часа. Големият хит, който всички чакаха, беше "Raining blood", но метъл легендите се раздадоха най-много на култовото парче "Chemical Warfare". Опустошителният саунд наежи двехилядната публика, въпреки не съвсем доброто озвучаване на твърде малката зала. Родните метъл фенове не бяха доволни и от скъпата бира, а непушачите сред тях определено бяха дикриминирани, тъй като в залата се пушеше поголовно. Въпреки проблемите обаче Гари Холт, Том Арая, Пол Бостаф и Кери Кинг взривиха феновете на тежкия саунд.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай