Стоте милиона на Джордж Майкъл отиват при кръщелниците му

Джордж Майкъл почина на 53 години

Стоте милиона на Джордж Майкъл отиват при кръщелниците му | StandartNews.com

Състоянието на Джордж Майкъл, изчислявано от "Дейли Мейл" на 100 милиона лири или над 122 милиона долара, ще отиде при неговите кръщелници. Мегазвездата, който почина в дома си на Коледа от сърдечна недостатъчност, няма никакви наследници. За това някои от децата на неговите известни приятели могат да наследят десетки милиони. Певецът е кръстник на много малчугани от потомството на приближените си, като например на Роман и Харли Мун Кемп - деца на Мартин Кемп, басистът на британската група "Spandau Ballet". Майкъл го запознава със съпругата му Шърли Холиман, която е някогашна беквокалистка в "Уам!". В понеделник Кемп написа в Туитър: "Цялото ми семейство и аз сме опустошени от загубата на нашия красив приятел Yog (псевдоним от "Yours Only George"/Твой единствен Джордж)! Ще ни липсва толкова много! Всички сме с разбито сърце!" Синът му също трогна света: "Човекът, който запозна родителите ми, който накара майка ми да се обади на баща ми. Човекът, който заведе мен и сестра ми по целия свят, само за да види усмивките ни." Звездата е трябвало да обядва с приятелското си семейство в понеделник.

Очаква се Джордж Майкъл да остави пари и на дъщерята на Джери Халиуел от „Спайс Гърлс". 10-годишната Блюбел Мадона е кръщелница на бившето му гадже Кени Гос и макар двамата да се разделят през 2009-, Кени си остава единствената голяма любов на певеца. Джери Халиуел беше стара и близка приятелка на двойката.

По-големите сестри на Майкъл - Мелани и Йода, последното му гадже ливанецът Фади Фаяс и двете деца на братовчед му Андрос, на които той също е кръстник, се очаква да бъдат в неговото завещание.

Въпреки щедрите благотворителни дарения през живота му, имуществото на Джордж Майкъл наброява милиони. Освен солидни суми от авторски права, Майкъл печелил доста и от частни партита и събития. Знае се, че притежава четири луксозни имота: вила в Оксфордшир, където почина, имение в Лондон и пищни домове в Ню Йорк и Сидни. Звездата беше дългогодишен поддръжник на различни благотворителни организации, помагащи на деца и борещи се с рака и СПИН-а. Дружествата "Childline", "Terrence Higgins Trust" и "Macmillan Cancer Support" също могат да очакват големи суми като завещание. Поп звездата дарява пари и за своята организация "Platinum Trust", която помага на хора със специални образователни потребности.

След шокиращата новина за смъртта му десетки негови приятели изказаха мъката си в социалните мрежи и мнозина подчертаха именно щедростта на Джордж Майкъл и неговата добрина. И наистина в последните дни той беше разкрит като таен дарител не само на организации, но и на различни обикновени хора. Британският телевизионен водещ и продуцент Ричард Осман разказа история от 2008-а в Туитър: "Една жена сподели в тамошната "Сделка или не", че има нужда от 15 000 паунда за ин-витро процедура. На следващия ден получихме тайно обаждане от Джордж Майкъл, който й осигури 15-те хиляди." Още една публикация от 2008 г. в "Мирър" посочва, че същият анонимен дарител е отделил 91 000 паунда за благотворителна организация, която помага на деца-сираци от Кения, страдащи от СПИН.

"Той помогна на случайна жена в едно кафене с 25 000 паунда, защото тя плачеше заради дълговете си.

Помоли сервитьорката да й предаде чека, след като си тръгна от завдението", пише друг потребител в "Туитър".
Джордж Майкъл оставил и 5 000 паунда бакшиш на сервитьорка, която учила за медицинска сестра и имала заеми, припомни още Сали Хюз от "Гардиън".

През 2006 г. музикантът прави безплатен коледен концерт специално за медицинските сестри от британската национална здравна система, за да благодари за грижите, които са полагали за покойната му майка Лесли, починала от рак през 1997 година. Журналистката от "Buzzfeed" Хейли Кемпбъл разказва, че Майкъл често е раздавал безплатни билети за концертите си за медицински сестри. Неслучайно звездата посвети концерта си в София през 2007-а в подкрепа на българските медици в Либия, част от кампанията "Не сте сами" на "Стандарт", Дарик радио и bTV. Джордж Майкъл признава в интервю за "Гардиън" през 2014-а, че най-много се възхищава на лекарите и учителите.

Актрисата и социален активист Емилин Мондо също сподели своя опит от благотворителността на големия музикант: "Джордж Майкъл работеше анонимно в приют за бездомни, в който бях доброволец. Никога не съм споделяла за това пред други хора, той ме помоли да не го правя. Ето такъв човек беше той!", разказа Мондо.

Диджеят Ричард Блейд, работил преди с дуото "Уам!", съобщи вчера, че Майкъл и Андрю Риджли са обмисляли събиране на групата за догодина.

Медиите на Острова припомниха вчера отвореното писмо на Франк Синатра, което той пише до младия Джордж Майкъл през 1990-а. Тогава певецът дава няколко интервюта за рекламиране на втория си солов албум "Listen Without Prejudice Vol. 1", за който обяви, че няма да прави клипове към песните и не планира турне, надявай се, че така ще намали напрежението около славата. "Нещата са много прости. Реших, че онова на което наистина се наслаждавам, онова, от което имам нужда е писането на музика. Не се нуждая от известността. Сигурен съм, че много хора ще си помислят, че това е просто някакъв трик за привличане на още повече интерес. Но също така съм сигурен, че много хора не разбират, че славата може да те направи нещастен. В крайна сметка всеки иска да бъде звезда. Аз със сигурност станах и работих усилено, за да го постигна, но се почувствах нещастен и не искам да изпитвам това отново", заяви Майкъл "Ел Ей таймс" през 1990 година, когато е само на 27 години. Изказването на Майкъл разочарова не само феновете му, но и един от най-известните певци в света Франк Синатра. Той дори се почувствал задължен да напише отворено писмо до Майкъл. "Джордж Майкъл трябва да благодари на Господ всяка сутрин, когато се събуди, за всичко, което има. И така ще станем двама, които благодарим на Бога всяка сутрин, за всичко, което имаме", пише Синатра в писмото и подканва младата звезда: "Хайде, Джордж. Отпусни се. Потанцувай човек. Отчисти праха от ефирните си крила и полети към Луната на своите мечти и бъде благодарен, че носиш багажа си, който всички теглим. И без повече приказки за трагедията на славата. Трагедията на славата е, когато никой не се появи и пееш за чистачката. А ти си много далече от това, ти си най-добрият състезател на най-високото стъпало на звездната стълбица. Талантът не трябва да се погубва. Тези, които го имат, а ти очевидно го имаш, трябва да го прегърнат, да го подхранват и да го споделят, защото той може да ни бъде отнет толкова бързо, колкото ни е бил даден. Вярвай ми. Бил съм там", пише му големия Синатра.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай