Слаш: Никога няма да се уморя от музиката

Слаш: Никога няма да се уморя от музиката | StandartNews.com

Щастието е в свободата, казва легендарният китарист пред "Стандарт"

Соул Хъдзън, известен по целия свят като виртуоза на китарата Слаш от "Guns N'Roses", идва за втори път у нас с най-новия си проект - формацията "The Conspirators". Вокал е Майлс Кенеди, фронтмен и на Alter Bridge, който впечатли преди 2 години българската публика с интересния си глас и почтеното изпълнение на някои от хитовете на Guns, познати ни дотогава само от Аксел Роуз. Тогава "The Conspirators" ни отвяха с албума си "Apocalyptic Love", а сега идват на 29 юни в зала "Христо Ботев", за да чуем парчетата от последния им диск "World of fire". В ревюто в "Метал Хамър" за новите песни се казва: "Има толкова рифове, че няма да можете да си вдигнете главата".
Зад ударните е Брент Фритц, а на баса - Тод Кърнс.
Слаш даде интервю специално за "Стандарт", със любезното съдействие на промоутърите от "М.Е. мюзик". Той е суперестествен и приятелски настроен, обявиха преди началото на разговора хората от екипа му. И се оказа така.

- Боряна, ти си със Слаш! Здрасти! Как си?

- Малко ми е нервно, имаше проблем със записа в предишното ни интервю.

- О, не, не! Недей да се притесняваш, този път ще е наред.

- Добре, да започнем с това: какво си спомняш от България и какво те впечатли най-много?

- Харесаха ми хората, сградите, обстановката като цяло. Но публиката беше удивителна! Докато свирех, усетих любовта на хората, как се кефят на музиката ми. Това е най-милият ми спомен от вашата страна.

- Какво да очакваме този път - повече нови песни или микс?

- Направихме нови записи. Бандата свири удивително точно сега, в страхотна форма сме и ще видите едно истинско, невероятно рокендрол шоу.

- Кажете за албума, какво ви вдъхнови?

- Това никой не би могъл да разкаже. Няма отговор. Трябва да се мотаеш около нас с дни, за да го разбереш. Може би основната ми "муза" са останалите момчета от бандата.

- Кога написахте песните?

- Голяма част от тях написах още по време на турнето за "Apocalyptic Love". Докато си стоя в гримьорната или хотелската стая. Акумулирах идеи. Те идват спонтанно. Китарата винаги е в мен, така че всичко е наред.

- Защо това заглавие "World on fire"?

- Измислих го в последния момент. Както и корицата. Имах само 11 часа. Исках да има нещо хаотично в картинката, да говори за това защо да не сме приятели дори по време на война. Да говори за многото информация, която ни залива... Исках в обложката да има голяма доза лудост. И се разтърсих за подходящ художник. Сетих се за един мой любим поп артист, приятел, Рон Инглиш. Последвах го в "Инстаграм" и го попитах дали ще нарисува нещо. Прати ми 5-6 рисунки и тази, която се нарича "Cerebral Celebration", беше перфектна. Нея избрах.

- Разкажете за турнето с "Аеросмит" - Let Rock Rule Tour, което имахте миналата година?

- Възможността да сме на турне с тях ни свари в напечен момент на записи, на последни приготовления. Но идеята да свирим с една от най-любимите ми банди, с които сме приятели от 30 години и това че е единствената по рода си останала рок група, както и фактът, че са ми оказали голямо музикално влияние, надделяха. Да сме заедно, беше уникален рокендрол "пакет".

- С коя песен се гордеете от новия албум?

- "The Unholy". Писал съм много музика за филми и исках тази да се получи по някакъв подобен начин.

- Как виждате бъдещето на "The Conspirators"?

- Ние винаги сме концентрирани върху настоящия момент, настоящия запис, не си правим планове. Но много добре знам, усещам го, че след това турне отново ще седнем и ще композираме нови парчета заедно.

- Чувствал ли се някога помощ свише в някоя напечена ситуация?

- Аз определено се чувствам много благословен човек, в толкова много неща. Самият факт, че съм се справил, че съм стигнал дотук, до "днес", че съм преживял толкова неща, е доказателство. Това усещане е постоянно.

- Вие сте човек, постигнал световна слава, преуспял в живота, вероятно имате всичко, остана ли ви за какво да мечтаете?

- Да, винаги ще искам да пиша повече и по-добра музика. Да излизам на сцената, да продължавам да свиря, винаги е било моята цел. За мен това е толкова важно и днес, колкото беше и в самото начало.

- Каква е вашата дефиниция за щастие?

- Моята дефиниция за щастието е да правя това, което искам, без никакви рестрикции. Щастието е в свободата.

- Мислите ли че светът наистина е "on fire", както е заглавието на албума ви, в един по друг смисъл - земетресения, войни, бедствия, страдащи, гладуващи хора?

- Много разсъждавам върху това напоследък. Но не искам да съм адвокат на моята собствена философия за това какво мисля за политиците, за природните бедствия... Не вярвам, че някой иска да чуе мнението ми в действителност. Не искам да смесвам работата си с моите мнения и чувства по глобалните въпроси.

- Чувствате ли се по-зрял?

- "Зрял" е подвеждаща дума, усещам се по-мъдър.

- Какво бихте казал на младия Слаш, ако можехте?

- Младият Слаш не би послушал "стария" Слаш.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай