Сара Брайтман и Чапа със запазени билети

Сара Брайтман и Чапа със запазени билети | StandartNews.com

Над 800 души досега са депозирали суми за билет за полет на "Върджин Галактик" в Космоса. Сред тях са певицата Сара Брайтман, която се кани да полети и до Международната космическа станция, певецът Джъстин Бийбър, актьорите Ащън Кътчър, Том Ханкс, Брад Пит, Анджелина Джоли, певицата Кейти Пери и дори големият британски физик Стивън Хокинг. В началото на проекта билетът струваше 200 000 долара, но през май 2013 г. компанията на сър Ричърдс Брансън вдигна цената на 250 000.

Сред внеслите депозит е и българският милионер Шефкет Чападжиев, който живее в Чикаго. Въпреки катастрофата в петък той е уверен, че ще полети в Космоса. "Всяка година ни казват, че полетът ще е следващата. Този път, изглежда, е доста сериозно, правят различни пробни полети, летището е готово - намира се в Калифорния. За първи път ни показаха самолета и ракетата, с която ще се лети. Три дни преди полета ще ни преглеждат и ако не отговаряме на стандартите, няма да ни пускат. Платили сме, а всички документи, които имаме като разписка за парите, са с адрес в Лондон.

Ричард Брансън е голям човек и не вярвам да ни измами. По света съм бил навсякъде, където пожелая, затова сега искам да отида в Космоса", казва Чападжиев пред "Нова телевизия".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай