Рут Колева към Армутлиева: Вие сте октопод

Рут Колева към Армутлиева: Вие сте октопод  | StandartNews.com

София. "Вие сте "октопод", точно както ви наричат медиите. Каквото и да направи човек в музикалния бизнес, рано или късно опира до вас", това заяви Рут Колева срещу шефката на "Вирджиния рекърдс" Саня Армутлиева в ефира на Нова телевизия.

От няколко дни в медиите се разрази буря между Колева и Армутлиева, а повод за острите нападки срещу шефката на "Вирджиния рекърдс" бяха думите на Рут Колева, че се ограбва труда на талантливите българи.

"Ние сме отворени за дискусия, тъй като е очевидно, че има огромен проблем. Няма прозрачност и действията на дружеството "Профон" са неясни за голяма част от обществото", заяви още Колева.

"Профон" е единственият механизъм, по който голяма група продуценти и изпълнители могат да си съберат справедливите, дължими по закон, възнаграждения от много големи групи ползватели на тяхната музика", коментира Саня Армутлиева.

Според Колева обаче "режисьори на клипове на песни твърдят, че "Профон" е събирала пари за авторството на клиповете": "Тези пари телевизиите казват, че са ги дали, а „Профон" казва, че не са ги получили. Значи някой по системата лъже".

"По смисъла на закона режисьорите, сценаристите и операторите са автори, а „Профон" не събира авторски права за аудиовизуални произведения. Дружеството, което трябва да събира техните права се нарича "Филм аутор", каза от своя страна Армутлиева.

"Вие трябва да си подадете оставката", отсече Рут Колева.

"Ние двете не сме една срещу друга, защото имаме общи интереси", отговори Саня Армутлиева.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай