Сряда,

Рут Колева и Саня пак се захапаха в ефир

От: Администратор -
Рут Колева и Саня пак се захапаха в ефир
A
A
A

София. Какво се е случило с 10 млн. лв. на „Профон" и „Мюзикаутор", които са били вложени в КТБ. С тези думи певицата Рут Колева отправи запитване към Саня Армутлиева в ефира на Нова ТВ.

Колева бе безкомпромисна и поиска да разбере на каква лихва са били депозирани тези пари.

Певицата уточни, че атаката й от последните дни към шефката на „Вирджиния Рекърдс" не е лична, а изразявала позицията на изпълнителите, които твърдят, че им е оказан натиск от Армутлиева.

"Българският музикален пазар вирее в една много враждебна среда. Той генерира много малко приходи. Така голяма част от талантливи български изпълнители остават нереализирани. Фрустрацията от липсата на възможност за реализация е много голяма и поради тази причина има огромно недоверие към всичко, което изглежда успешно", коментира Саня Армутлиева.

"Огромният проблем е, че на общите събрания на „Музикаутор" и ПРОФОН почти не идват хора. Тоест има много нисък интерес за това какво се случва в индустрията", допълни тя.

Относно 10-те милиона в КТБ, продуцентът потвърди, че е имало такава сума, натрупвана от 2000 година насам.

"Всяко едно дружество събира пари от всички видове ползватели и между момента на събирането и този на разпределянето има минимум една година. Има обаче пари, които седят непотърсени. Те не са големи суми, но с годините се натрупват. Продължава да има български продуценти и изпълнители, които не си ги търсят. ПРОФОН дори предприе кампания за издирване на най-различни носители на права, които губят интерес. Предимно става въпрос на продуциращи се изпълнители. Към настоящия момент сме възстановили единствено 100-те хиляди, които са гарантирани", обясни Армутлиева.

Тя бе категорична, че няма вариант върху която и да е било медия да се упражнява натиск, тъй като те имат независима програмна политика.

"ПРОФОН и „Музикаутор" са най-безуспешните дружества в цяла Европа, тъй като събират най-малко пари. ПРОФОН има потенциала да събира много повече. Гарантирам, че събраното се разпределя на база на супер прозрачни принципи и правила, които се гласуват от общо събрание", обясни музикалният процудент.

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички