Репетират "Властелина" в Арената

Репетират "Властелина" в Арената | StandartNews.com

Репетициите за "Властелинът на пръстените" вървят на тотални обороти. Грандиозният филм концерт ще бъде представен със съпровод от над 300 музиканти и хористи от БНР тази събота в столичната "Арена Армеец". След зашеметяващия успех на шоуто миналата година и своеобразната премиера на формата Movie in сoncert за България, втората част от трилогията се завръща с още по-мащабна продукция. За да събере стотиците артисти, които ще дадат нов живот на любимия на няколко поколения зрители блокбастър, тази седмица ще бъде издигната най-голямата сцена, строена за подобно събитие у нас.

Инструменталистите и певците от БНР репетират целодневно под специалните наставления на швейцарския маестро Давид Райц, обиколил редица страни със спектакъла. Освен на идеалното сработване и пълния синхрон между артисти, музика и картина, диригентът всеки ден отделя внимание и на необичайните партии, нетипични за симфоничен оркестър и правещи напълно различно приключението, създадено от неповторимия Хауърд Шор. Музикално-филмовото изживяване ще бъде разделено на две части от приблизително по 90 минути, като антрактът е четвърт час.

Шоуто ще започне точно в 20 часа. Вратите ще се отворят на 19 декември в 18 и 30. Организаторите молят всички да бъдат навреме по местата си, за да може вечерта да е още по-приятна. Билети на цени от 75 до 120 лева могат да бъдат закупени от мрежата на Eventim.bg в цялата страна, включително и на 84 бензиностанции OMV, касите на EasyPay, НДК и "Арена Армеец".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай