Радиосимфониците откриха Летния музикален фестивал на БНР в София

Радиосимфониците откриха Летния музикален фестивал на БНР в София | StandartNews.com

София. С концерт на Радиосимфониците, на откритата сцена пред Народния театър „Иван Вазов", бе даден старт на Летния музикален фестивал на Българското национално радио в София.

Генералният директор на БНР г-н Радослав Янкулов приветства софиянци с думите: „Правим всичко в името на Вас, нашата вярна публика. Решихме да Ви подарим това прекрасно преживяване – Летен музикален фестивал на открито, с желанието да Ви дадем възможност да се насладите в следващите три дни на класическа музика, фолклор и джаз в изпълнение на музикалните състави на Радиото. Очакваме Ви! Нека бъдем заедно не само в ефира на БНР, но и тук на откритата сцена в центъра на София".

Изпълненията на Симфоничния оркестър на БНР, с диригент Пламен Джуров, бяха аплодирани сърдечно от софийската публика, която се наслади на творби от Хендел, Моцарт, Григ, Росини, Шуман, Бизе, Големинов и Масне.

Летният музикален фестивал е част от юбилейните събития, посветени на 80-ата годишнина на БНР. Радиофестът на открито ще продължи на 5 юли (събота) с концерт на Оркестъра за народна музика с диригент Димитър Христов и гост-солистите Янка Рупкина, Володя Стоянов и Валерия Момчилова, „Ева Квартет".

Музикалната къща на БНР ще представи на 6 юли (неделя) концерт на Биг бенда на Радиото с диригент Ангел Заберски и с участието на : Вокална група „Радиодеца", Михаела Филева, Нора Караиванова и Васил Петров.

Всички концерти от Летния музикален фестивал на БНР на откритата сцена пред Народния театър „Иван Вазов" започват след 19.00 ч.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай