Петък,

Радиосимфониците откриха Летния музикален фестивал на БНР в София

От: Failed to load user -
1703
Радиосимфониците откриха Летния музикален фестивал на БНР в София
A
A
A

София. С концерт на Радиосимфониците, на откритата сцена пред Народния театър „Иван Вазов", бе даден старт на Летния музикален фестивал на Българското национално радио в София.

Генералният директор на БНР г-н Радослав Янкулов приветства софиянци с думите: „Правим всичко в името на Вас, нашата вярна публика. Решихме да Ви подарим това прекрасно преживяване – Летен музикален фестивал на открито, с желанието да Ви дадем възможност да се насладите в следващите три дни на класическа музика, фолклор и джаз в изпълнение на музикалните състави на Радиото. Очакваме Ви! Нека бъдем заедно не само в ефира на БНР, но и тук на откритата сцена в центъра на София".

Изпълненията на Симфоничния оркестър на БНР, с диригент Пламен Джуров, бяха аплодирани сърдечно от софийската публика, която се наслади на творби от Хендел, Моцарт, Григ, Росини, Шуман, Бизе, Големинов и Масне.

Летният музикален фестивал е част от юбилейните събития, посветени на 80-ата годишнина на БНР. Радиофестът на открито ще продължи на 5 юли (събота) с концерт на Оркестъра за народна музика с диригент Димитър Христов и гост-солистите Янка Рупкина, Володя Стоянов и Валерия Момчилова, „Ева Квартет".

Музикалната къща на БНР ще представи на 6 юли (неделя) концерт на Биг бенда на Радиото с диригент Ангел Заберски и с участието на : Вокална група „Радиодеца", Михаела Филева, Нора Караиванова и Васил Петров.

Всички концерти от Летния музикален фестивал на БНР на откритата сцена пред Народния театър „Иван Вазов" започват след 19.00 ч.


Всички новини от категория Чудесата на България.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com