Предсмъртно желание родило The Purple Album на Whitesnake (ВИДЕО)

Предсмъртно желание родило The Purple Album на Whitesnake (ВИДЕО) | StandartNews.com

Предсмъртно желание е в основата на новия албум на Whitesnake - The Purple Album. A Дейвид Ковърдейл явно трябва да благодари на Ричи Блекмор за начина, по който се разви работата по него.

Всичко започва малко преди смъртта на техния колега от времето им в Deep Purple Джон Лорд през 2012 година. Един от основателите на Purple и члена Whitesnake, Лорд отправил предсмъртно желание към Ковърдейл да бъде съживена Deep Purple. Джентълменът на британския хард рок веднага откликнал.

Потърсил Блекмор и така двамата започнали да обменят идеи. "За съжаление повече от тях обаче не ми допадаха", призна в интервю Ковърдейл.

"Вече обаче бях започнал работа по парчетата. Надявах се, че Ричи ще се включи в осъвременяването на някои от тях", каза още изпълнителят.

Но в крайна сметка събирането между двамата пропада.

Ковърдейл споделя пред жена си разочарованието, че работата, която е свършил до момента ще отиде на вятъра.

"Защо не издадеш песните под бранда на Whitesnake? - попита ме тя. Отне ми малко време да обмисля идеята. Говорих с музикантите си и всички реагираха изключително позитивно на идеята. Всички искаха работата да започне", каза още легендарният вокалист.

Очаква се The Purple Album да се появи на бял свят на 19 май, като ще бъде придружен от турне в САЩ, Това е първи студиен албум за Whitesnake от 2011 година насам и тогавашния Forevermore.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай