Песен на Миро във времева капсула на Антарктида

Песен на Миро във времева капсула на Антарктида | StandartNews.com

Навръх Рождество Христово времевата капсула ще бъде затворена за следващите 50 години под Българския Православен храм на ледения континент.

Специално създадена за Проекта Антарктида "Послание на Края на света до хората от Утрешния свят", песента на Миро "Има смисъл" е вдъхновена от пътеписа на Людмила Филипова "Пътуване на края на света". По нейна идея под българския храм „Св. Иван Рилски" на о-в Ливингстън ( база на Българския Антарктически Институт) на 24.12.2015 (Рождество Христово) ще се постави времева капсула за следващите 50 години с послание от днешните хора до тези от Утрешния свят.

Капсулата е създадена чрез специално разработена технология от български учени. Идеята на проекта е да обедини хора от цял свят да изпращат послания от днешните хора до утрешните за съхраняването им за 50 години във времева капсула на Ледения континент.

В продължение на близо една година стотици участници се включиха и отправиха своите послания за бъдещето. Сред тях има от 7 до 90-годишни участници, хора от България и чужбина, много известни личности, творци, учени, политици, журналисти, лекари, писатели. Емоционално послание до бъдещето отправи и президентът на Република България Росен Плевнелиев.

Песента "Има смисъл" по музика и текст на Миро ще бъде изпълнена за първи път на Българската Коледа и ще предоставим за излъчване месец януари, 2016.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай