Вторник,

Песен на Миро във времева капсула на Антарктида

От: Администратор -
3610
Песен на Миро във времева капсула на Антарктида
A
A
A

Навръх Рождество Христово времевата капсула ще бъде затворена за следващите 50 години под Българския Православен храм на ледения континент.

Специално създадена за Проекта Антарктида "Послание на Края на света до хората от Утрешния свят", песента на Миро "Има смисъл" е вдъхновена от пътеписа на Людмила Филипова "Пътуване на края на света". По нейна идея под българския храм „Св. Иван Рилски" на о-в Ливингстън ( база на Българския Антарктически Институт) на 24.12.2015 (Рождество Христово) ще се постави времева капсула за следващите 50 години с послание от днешните хора до тези от Утрешния свят.

Капсулата е създадена чрез специално разработена технология от български учени. Идеята на проекта е да обедини хора от цял свят да изпращат послания от днешните хора до утрешните за съхраняването им за 50 години във времева капсула на Ледения континент.

В продължение на близо една година стотици участници се включиха и отправиха своите послания за бъдещето. Сред тях има от 7 до 90-годишни участници, хора от България и чужбина, много известни личности, творци, учени, политици, журналисти, лекари, писатели. Емоционално послание до бъдещето отправи и президентът на Република България Росен Плевнелиев.

Песента "Има смисъл" по музика и текст на Миро ще бъде изпълнена за първи път на Българската Коледа и ще предоставим за излъчване месец януари, 2016.


Всички новини от категория Чудесата на България.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички