Отменят церемонията за Детска Евровизия

Отменят церемонията за Детска Евровизия  | StandartNews.com

Официалната церемония по откриването на Детска Евровизия в София няма да се състои. Тя трябваше да се проведе тази вечер, но организаторите на конкурса са решили тя да бъде отменена. Причината е в загиналите и ранените в терористичните актове в Париж, към които организаторите от БНТ и Европейския съюз за радио и телевизия изказват съпричастност .

"Българската национална телевизия изразява своето дълбоко съчувствие и подкрепа в този тежък момент на френския народ. Обичта между хората и толерантността са ценностите, върху които е основан песенният конкурс Евровизия. Това са и ценностите, които обединяват всички обществени телевизии в Европа", казва генералният директор на БНТ Вяра Анкова.

Въпреки всичко жребият за определяне на стартовия ред на изпълнителите в конкурса ще бъде изтеглен в неделя, за да може продукционният екип да започне нормално работата си по подготовката на шоуто. Това ще се случи отделно от откриващата церемония. Тегленето на жребия ще бъде заснето и показано в репортаж по БНТ на 15 ноември.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай