Още три таланта за Детската Евровизия

Още три таланта за Детската Евровизия | StandartNews.com

Художници от 13 града, отличени в "Чудесата на България", рисуват забележителности

Симона Иванова от Свищов, Филип Филчев от Добрич и Лора Герджикова от Стара Загора отиват на финал


Детска Евровизия 2015 обединява 13 български града в кампанията "#Откривай България". Инициативата на БНТ е посветена на предстоящото 13-о издание на песенния конкурс и името й е в съзвучие с мотото на събитието - #discover. Поканените градове са отличени и в кампанията на "Стандарт" - "Чудесата на България". На 26 септември художници и деца от Белоградчик, Благоевград, Бургас, Варна, Велико Търново, Габрово, Казанлък, Ловеч, Пловдив, Русе, София, Стара Загора и Шумен ще нарисуват една от забележителностите на населените места, в които живеят.

Това ще бъде тяхното послание към европейските граждани да открият и посетят страната ни и да им покажем красотата на страната ни - нейните природни, културни и исторически забележителности. Всички градове вече потвърдиха готовността си да се включат в инициативата на обществената медия и показаха, че Детската Евровизия е национална кауза, зад която българите застават. Те ще определят по свой избор изявени творци, които ще изобразят едно от емблематичните места, с които най-много се гордеят.

Известният художник Иван Яхнаджиев, който е консултант на кампанията на БНТ, подготви 13 идентични пана, брандирани с логото на Детска Евровизия 2015. Той ще пресъздаде една от емблемите на град София - храм-паметника " Св. Александър Невски". Картините ще бъдат подредени в обща изложба в седмицата преди значимото музикално събитие, което е на 21 ноември в зала "Арена Армеец".

Ясни са и вторите полуфиналисти на Детска Евровизия 2015, избрани в живото предаване преди вечер по bTV. Зрителите единодушно си харесаха Симона Иванова. Десетгодишното момиче от Свищов се явява по конкурси, откакто е на 5. Тя беше и едно от нежните детски създания, което се кандидатира в състезанието за избор на сценична партньорка на г-н Андреев в "Шоуто на Слави".

Филип Филчев от Добрич и 13-годишната Лора Герджикова бяха изборът на Слави, Маестрото и Орлин Павлов. Четиринадесетгодишният Филип сме го гледали в надпреварата "Големите надежди" по Нова. Момичето от Стара Загора пък е печелило не малко награди от конкурси за деца не само в родния й град.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай